Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Українська наука не має зупинятись”: стартував конкурс на участь в антарктичній експедиції

Важливо

16 липня стартував конкурс на участь у ювілейній, 30-й Українській антарктичній експедиції. Її учасники працюватимуть на станції “Академік Вернадський” у 2025-2026 роках. Для участі потрібно до 14 серпня включно надіслати необхідні документи до НАНЦ.

Про це повідомляють у Національному антарктичному науковому центрі (НАНЦ).

Конкурс відкритий для всіх, незалежно від статі, віку чи інших ознак. Головне – освіта, професійний рівень, досвід, а також готовність працювати в умовах Антарктики та в закритому колективі.

Для участі в експедиції шукають: геологів та геофізиків; метеорологів і фахівців з фізики атмосфери; біологів. Також триває набір у команду життєзабезпечення на посади: лікаря, кухаря, системного адміністратора, механіка, дизеліста-електрика.

Для участі потрібно до 14 серпня включно надіслати необхідні документи до НАНЦ. Зразок заяви, перелік документів і вимог до кандидатів, а також інформацію про подальші етапи конкурсу можна знайти на сайтах НАНЦ і МОН

“З 1996-го і донині, попри всі виклики, Україна продовжує антарктичні дослідження, чим робить вагомий внесок у світову науку. Нагадаю лише, що деякі ряди геофізичних і метеорологічних спостережень на станції “Академік Вернадський” є найдовшими в усій Антарктиці. Одне з основних завдань наших учених – продовжувати збирати, обробляти та передавати ці унікальні дані в міжнародні та українські організації. Їх використовують для різних прогнозів, моделювань, досліджень у всьому світі. Запрошуємо долучитися до цієї почесної місії”, – зазначив директор НАНЦ Євген Дикий.

Фото – Національний антарктичний науковий центр

Зараз на станції “Академік Вернадський” працюють 14 учасників 29-ї Української антарктичної експедиції, серед яких четверо жінок – лікарка, біологиня, метеорологиня та геофізикиня. Команда складається з 10 новачків і чотирьох досвідчених полярників.

Як розповідало раніше BitukMedia, полярники показали морських котиків, які зимують поблизу “Вернадського”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі