Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Щасливі гребти разом: 76 собак на сапбордах встановили новий рекорд України (ВІДЕО)

Важливо

У Києві встановили собачий рекорд – 76 чотирилапих друзів зі своїми господарями здійснили одночасний заплив на сапах. Подію внесли до Національного Реєстру Рекордів України за найбільшою кількістю собак на сапбордах. Рекорд вирішили встановити, щоб привернути увагу до каністерапії.

Про це розповіла на своїй сторінці у Facebook Лана Вєтрова, керівниця Національного Реєстру Рекордів України.

“В акваторії столичного X-Park, ми нарахували 76 собак на сап-бордах. Такий успіх — це величезна професійна робота команди організаторів, яку надихає чудова Катерина Шершньова. Уявіть, як кайфували песики поруч з господарями: деякі засовували лапи у воду, ловили бризки та водорості, хапали зубами весло і також допомагали гребти… А на одній дошці ми нарахували сім дорослих собак! Правда, всі вони розміром не більші за кота. Але мене особисто дуже зворушив собака, а він був такий один, що сидів на сапі непорушно, і закохано дивився у вічі своєму господарю. Одне слово: ми зафіксували чудовий рекорд, який нагадує: не залишайте собаку вдома! Будьте разом з ним щасливими”, – написала Лана Вєтрова.

За словами організаторки свята і засновниці проєкту Holy Doggy Катерини Шершньової, головною метою заходу є поширення інформації про каністерапію (петтерапія з залученням спеціально навчених собак). Такий вид зоотерапії є найбільш зручним та доступним для українців і значною мірою може поліпшити результати реабілітації військових, їхніх родин, ВПО, військовополонених та людей, які мають високий рівень стресу, порушення психічного стану.

Рекорд вирішили встановити зокрема і для того, щоб привернути увагу до такого виду спорту, як сап зі собаками. Тут є корисний момент для тварин, оскільки є розвиток послуху і взаємодії з людиною. “У наших акціях постійно беруть участь понад 30 відсотків з усіх учасників — це військові і їхні родини. Світовий досвід показує, що багато хлопців не звертаються по допомогу до психолога. Коли організовуються різні заходи, у яких участь беруть тварини, ці хлопці приходять, щоб пограти зі собакою. Відбувається лікувальний момент — зоотерапія. Після такого спілкування з чотирилапим у психолога є можливість достукатися до цієї людини, поговорити з нею…”, – пояснила Катерина Шершньова.

Фото – Oleksandr Milohradskyi
Фото – Oleksandr Milohradskyi

Зрештою у рекорді взяли участь 68 осіб і 76 собак. Одна жінка встановила свій мінірекорд – бо на її сапі було аж 7 собак! Це собачки маленьких порід, вони дуже гарно себе показали.

Перед встановленням рекорду було проведено майстер-клас, у кожного був жилет — дотримання усіх пунктів з техніки безпеки передусім. А на воді були інструктори, які страхували.

Був один собака, який від страху зістрибнув з дошки у воду. Але відразу ж повернувся до господаря на сап. Більше форс-мажорних моментів не було, кажуть організатори. “Всі дуже круто працювали і усе у нас вийшло — навіть краще, ніж ми собі уявляли”, – пишуть в Holy Doggy.

Як розповідало раніше BitukMedia, в Києві запрацював перший центр терапії за допомогою собак InNikos. Індивідуальні та групові сесії проходять безкоштовно.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі