Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Екстремал зірвався зі стропи під час найдовшої прогулянки над морем (ВІДЕО)

Важливо

Естонський канатоходець 32-річний Яан Русе зірвався зі слеклайну – гнучкої поліефірної стрічки – над Мессинською протокою у Середземному морі. Це мала бути найдовша у світі прогулянка над землею (а фактично – над морем). Проте екстремал не дійшов до фінішу 80 м. Але рекорд Гіннеса все рівно побив.

Про це повідомляє Euronews.

Русе спробував встановити світовий рекорд із прогулянки на слеклайні. Для цього він обрав Мессинську протоку. Вона пролягає між “носком чобота” Італії та островом Сицилія.

Момент падіння можете побачити нижче.

Екстремал спробував свої сили 10 липня. Довжина стропи, по якій він ішов – 3646 м, ширина – лише 1,9 см. Окрім того, що слеклайн був над водою, він ще й підіймався поступово вгору. У найнижчій точці він був 100 м над рівнем моря, а у фінальній точці – 130 м.

Окрім всього, Русе доводилося боротися із вітром на швидкості 38 км/год та температурою у 28 градусів за Цельсієм.

Прогулянка зайняла у Яана понад три години. Він зірвався за 80 м від фінішу. Проте технічно він побив попередній рекорд, який становив  2710 м. Але новий світовий рекорд він не встановив.

Попри невдачу, Русе лишився собою задоволеним.

“Я почуваюся яантастично”, – пожартував він.

“Я надзвичайно щасливий, трохи втомлений і виснажений. Але люди, я увійшов в історію!”, – прокоментував Русе.

Як повідомляло BitukMedia, 28-річний YouTube-блогер Бен Шнайдер, відомий як “Безроссудний Бен”, пройшов канатом, натягнутим між двома хмарочосами. Такий трюк міг вартувати Бену поліцейського арешту.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі