П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Створювали три роки: вийшов трейлер документалки про Назарія Яремчука (ВІДЕО)

Важливо

У мережі з’явився трейлер документального фільму “Яремчук: Незрівнянний світ краси”, присвячений легенді української сцени Назарію Яремчуку. Ініціатором створення документалки стала донька артиста Марія Яремчук, а режисером – Максим Сердюк. Над створенням картини команда працювала три роки. У кінотеатрах України картину покажуть з 8 серпня.

У стрічку увійдуть ексклюзивні історії від сім’ї артиста, колег, учасників “Смерічки”, а також дослідження його культурного внеску музичними експертами. У фільмі вперше прозвучать уривки з особистих щоденників Назарія, які режисер стрічки Артем Григорян використовував як закадровий голос.

Через унікальні хроніки глядачі побачать, як Яремчук став першою попзіркою в Україні та шлях його становлення до міжнародної слави: від перемоги на конкурсі “Пісня-71” у Кремлі з “Червоною рутою” до політичних переслідувань КДБ, загибелі Володимира Івасюка, виступів у Чорнобилі та Афганістані.

Фестивальна прем’єра документалки відбулася на “Миколайчук OPEN”. Стрічка стала фільмом-закриттям міжнародного фестивалю глядацького кіно. У кінотеатрах України картину покажуть із 8 серпня.

Назарій Яремчук – уродженець Чернівецької області. Почав кар’єру наприкінці 60-х. У 1987 році йому було надано звання народного артиста Української РСР, а у 2021-му посмертно – звання Героя України. Найвідоміші хіти у його виконанні: “Червона рута”, “Водограй”, “Гай, зелений гай”, “Стожари”, “Я піду в далекі гори”, “Пісня буде поміж нас” тощо. Завдяки безмежному таланту, ентузіазму та праці він зробив українську пісню модною.

Як розповідало раніше BitukMedia, команда українського горору “Конотопська відьма” оголосила дату майбутньої прем’єри. Перший фільм з лінійки жахів від медіагрупи FILM.UA, у центрі яких героїні з міфологічним бекграундом, які борються зі злом на тлі поточних подій, демонструватимуть у кінотеатрах з 22 серпня – до Дня Незалежності України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі