Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Сміятися бодай раз на день: азійська країна бореться зі стресом на законодавчому рівні

Важливо

Парламент японської префектури Ямагата прийняв ухвалу, яка закликає мешканців сміятися бодай один раз на день. Штрафувати не будуть, але настійно рекомендують сміятися, адже це потрібно для зміцнення здоров’я.

Про це пише японська газета The Asahi Shimbu.

Влада префектури Ямагата в Японії серйозно взялася опікуватися гарним настроєм своїх жителів. Постанова, проєкт якої презентувала Ліберально-демократична партія, була ухвалена 5 липня.

В документі мешканців префектури Ямагата закликають сміятися щонайменше раз на день, щоб “зміцнювати фізичне та психологічне здоров’я”. Партійці впевнені: сміх – це ключ до здоров’я, довголіття і гарного настрою.

Більше того, місцевий парламент оголосив восьмий день кожного місяця в префектурі днем ​​сміху – у цей день усі мають зміцнювати своє здоров’я за допомогою сміхотерапії. У постанові міститься заклик до роботодавців “створювати на робочому місці наповнену сміхом атмосферу”.

Як зазначає видання, автори закону посилалися на дослідження медичного факультету Університету Ямагата про те, що люди, які часто сміються, мають нижчий ризик ранньої смерті.

Постанову вже розкритикували деякі депутати префектури. Зокрема, Сатору Ісігуро заявив, що “не можна обмежувати права тих, кому важко сміятися через хворобу або з інших причин”.

“Сміятися чи не сміятися – одне з основних прав людини, гарантованих Конституцією”, – заявив депутат Тору Секі.

“Ми не збираємося штрафувати тих, хто не хоче сміятися”, – заявили у відповідь автори постанови про сміх. Чиновники запевнили, що документ має рекомендаційний характер і не зобов’язує японців сміятися всупереч їхньому бажанню.

Як розповідало раніше BiukMedia, перший турнір з розслаблення Space Out Competition пройшов в столиці Японії. За умовами змагання, учасники мали протягом 1.5 години сидіти або лежати практично нерухомо. Це не так просто, як здається.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі