Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На аукціоні продали пістолі, із яких планував застрелитися Наполеон

Важливо

Два пістолі ХІХ ст, якими володів французький імператор Наполеон Бонапарт продали на аукціоні Osenat за 1,69 млн євро (понад $1,82 млн). Цю зброю державний діяч планував використати, щоб вкоротити собі віку після зречення від влади. Зараз це – національний скарб Франції.

Про це повідомляє ВВС.

Аукціон відбувся у неділю просто навпроти палацу Фонтентбло – місця, де Наполеон спробув поквитатися із життям 12 квітня 1814-го після того як його армія програла іноземним державам і французькому імператору довелося зректися влади.

Зброєносець Арман де Коленкур потай витрусив із пістолів порох. Після невдалого самогубства Наполеон прийняв отруту, але знову вижив.

Пізніше колишній імператор передав пістолети Коленкуру, який, у свою чергу, передав їх своїм нащадкам.

Пістолі виготовив відомий на той час паризький зброяр Луї-Марін Госсе. інкрустовані золотом і сріблом і мають вигравіруваний портрет самого Наполеона в профіль. Разом із пістолями продавалися коробка для них та аксесуари, як то ріжок для засипання пороху та стрижні для трамбування порошку.

Нещодавно французьке міністерство культури віднесло їх до національного надбання та заборонило вивозити їх закордон.

За два пістолі планували виручити від 1,2 млн до 1,5 млн євро. Ім’я покупця, який заплатив 1,69 млн євро, не називають.

Як повідомляло BitukMedia, у листопаді минулого року у Франції на аукціоні Osenat продали капелюх французького імператора Наполеона I Бонапарта. Покупець заплатив за лот 1,93 млн доларів — це стало світовим рекордом для капелюха Наполеона I.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі