Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Група підлітків об’їхала всі 272 станції столичного метро за 18 годин та 8 хвилин. Це світовий рекорд

Важливо

У Великій Британії група з восьми підлітків встановила світовий рекорд. Хлопці об’їхали всі 272 станції лондонського метро за 18 годин, 8 хвилин і 13 секунд. Побити попередній рекорд вдалося лише з третьої спроби.

Про це повідомляється на сайті Книги рекордів Гіннеса.

Хлопцям вдалося зробити це на 1 годину та 56 хвилин швидше, ніж попереднім рекордсменам. Щоправда, лише з третьої спроби. Перші дві молоді британці у віці 16-17 років обирали в якості кінцевої зупинки станцію метро поряд з аеропортом Хітроу. Однак зрештою зрозуміли, що варто повністю змінити маршрут.

Аби рекорд зарахували, підліткам треба було користуватися лише громадським транспортом та відвідати кожну станцію підземки — при цьому коли потяг зупинявся на станції, виходити було необов’язково.

Протягом дня рекорду підлітки, які називають себе The Amersham Ambushers, тобто “Снайперами з Еміршема”, зіткнулися з кількома труднощами: в їхньому першому поїзді до Хітроу вимкнулась електрика, десять поїздів ненадовго зупинилися, деякі приїхали пізніше за призначений час, а один з членів команди загубив гаманець.

Найважчою, за словами одного з рекордсменів, Артура Філіпса, була необхідність вносити зміни в маршрут в останню хвилину через затримки та втому: “Ми провели понад 18 годин, сидячи в поїздах, бігаючи між станціями та стресуючи”.

Артур також розповів, чому хлопці взагалі вирішили встановити такий незвичайний рекорд. Кажуть, планування маршруту було забавною головоломкою для тих з друзів, які люблять математику. І, крім того, це дозволило їм дослідити ті частини Лондона, де раніше ніколи не доводилося бувати.

На честь перемоги підлітки влаштували вечірку та домовилися зустрітися з попередніми рекордсменами та пообідати.

Як розповідало раніше BitukMedia, в Італії побили світовий рекорд з кількості людей віком понад 100 років в одному місці. На зустріч прийшли 70 людей, загальний вік яких перевершив 7 тис. років.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі