Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Тримай шахрая! – поважного кухаря звинуватили у підробці рекорду Гіннеса

Важливо

Кухар Ебенезер Сміт із Гани показав підробний сертифікат Книги рекордів Гіннеса про те, що він провів найдовший у світі кулінарний марафон – 802 год і 25 хв. Чоловік навіть провів пресконцеренцію, аби заявити про це. Офіційні представники Книги рекордів швидко все спростували. Це дивно, бо “Шеф Сміт” – поважний місцевий бізнесмен, і він дійсно провів безперервно 33 дні за плитою.

Про це повідомляє ВВС.

Свою заяву Ебенезер зробив у вівторок цього тижня, а уже в четвер Книга рекордів Гіннеса виступила зі спростуванням. Вони заявили, що кухар не звертався до них із заявкою на реєстрацію рекорду і сертифікат, який показав чоловік, виданий не ними.

Пізніше стало відомо, що чоловік дійсно такий проводив кулінарний марафон у торговому центрі “Амадіа” у столиці Гани місті Аккра у березні цього року.

Він почав готувати 1 лютого, а закінчив 6 березня на День незалежності Гани. Спочатку він планував готувати безперевно 360 годин, потім аж 1200 годин. Але зупинився на 802.

ТЦ “Амадіа” виступив спонсором Ебенезера. А сам захід підтримало багато місцевих зірок. Хоча користувач Chukwuebuka Okpara у мережі Х прокоментував “Це все велика брехня, і я не здивуюся, якщо Книга рекордів дискваліфіє його”. Більш детально ганієць коментувати не став.

Деякі страви із кулінарного марафону “шефа Сміта”. @chefsmithghana/X

Зараз керівництво ТЦ подало до поліції, оскільки кухар не поінформував їх, що сертифікат фальшивий. Чоловіка заарештували. Ебенезер досі під вартою і коментарів поки що не дав.

Поточний рекорд із найдовшого кулінарного марафону належить ірландцю Алану Фішеру. Він становить 119 годин 57 хвилин 16 секунд. Захід проходив із 28 вересня по 3 жовтня минулого року.

Як повідомляло BitukMedia, DJ Фабер Морейра виступав протягом 10 днів та чотирьох годин. Такий результат затягнув на світовий рекорд. Італієць обійшов попереднього рекордсмена на 44 години.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі