Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На великій швидкості бегемоти іноді злітають над землею – дослідження

Важливо

Бегемоти, які біжать на достатньо великій швидкості, можуть повністю відірватися від землі. Такого висновку дійшли британські науковці, які досліджували біг 32 гіпопотамів.

Про це повідомляє CNN.

Науковці Королівського ветеринарного коледжу у Великобританії проаналізували відеокліпи, які зображують 169 циклів руху 32 бегемотів. Дослідники виявили, що найшвидші із цих тварин приблизно 15% від тривалості кожного свого кроку перебувають повністю у повітрі, відірвані від землі. При тому, що дорослі особини можуть важити понад 2 тонни.

Керівник дослідження і професор еволюційної біомеханіки Джон Хатчінсон каже: про те, як переміщуються гіпопотами, взагалі мало що відомо. Вони більшість часу проводять у воді, а ще дуже агресивні і небезпечні і є більш активними вночі, ніж вдень.

Науковці спеціально обрали для дослідження відео, де ці тварини рухаються швидко. Наприклад, коли наздоганяють самця- конкурента або тікають від левів чи носорогів.

Ще науковці з’ясували, що бегемоти весь час переміщуються риссю – тобто, їхні роблять рух одночасно діагональними кінцівками. Наприклад, права передня і задня ліва нога робить крок, потім навпаки. І це не залежить від швидкості.

Для порівняння, коні здатні змінювати рух кінцівок в залежності від швидкості – це ходьба, рись чи галоп.

Як повідомляло BitukMedia, зоопарк Тенодзі японського міста Осака підтвердив, що протягом семи років помилявся щодо статі свого бегемота. Стать 12-річної тварини встановили за допомогою ДНК-тесту. Але спершу доглядачі зоопарку помітили, що Ген Чан не демонструє типової для самця гіпопотама поведінки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі