Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Довга реформа – провідна країна світу нарешті відмовилася від дискет

Важливо

Японія нарешті офіційно відмовилася від дискет у державному діловодстві. На законодавчому рівні досі було зазначено, що понад тисячу різних документів громадяни мають приносити і надавати чиновникам виключно на цих застарілих носіях.

Про це повідомляє ВВС.

Війну флоппі-дискам оголосив ще у 2021 році міністр цифрових технологій Таро Коно. І ось лише зараз він офіційно привітав громадян: “Ми виграли війну із дискетами!”.

Рані Коно пообіцяв позбутися від факс-машин.

Попри те, що Японія є світовим лідером із передових технологій, офісна культура бореться із тим, що суспільство є дуже традиціоналістським і важко сприймає новинки. Так, на місцях досі віддають перевагу факсам перед імейлами. Попередникам Коно не вдалося прибрати факси із офісів через спротив клерків.

Коно займається цифровізацією. Сміливі заяви міністра викликали шквал обговорення і соцмережах. Хтось дивувався, що чиновники досі використовують флоппі-диски – “певно, серед них повно старих людей”. Хтось навпаки ностальгував.

Що ж до самих дискет, то останній їх виробник – Sony – перестав випускати ці носії ще у 2011 році.

Як повідомляло BitukMedia, щведський інженер та музикант Лінус Оккесон змайстрував зі старовинних портативних комп’ютерів минулого століття новий музичний інструмент. На вигляд –  акордеон або баян. Винахідник називає його “коммодордеон”. Його звучання нагадає вам саундтреки перших відеоігор.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі