Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У зоопарку Чилі народилося дитинча білого носорога (ВІДЕО)

Важливо

Сільверіо – на честь католицького святого, в день якого він народився – назвали дитинча південного білого носорога. Йдеться про вид, що перебуває під загрозою зникнення. Малюк зʼявився у зоопарку Буїн у Чилі.

Про це розповідає сайт зоопарку.

Це вже третє дитинча південного білого носорога, народжене у цьому зоопарку, а також в усій Південній Америці. 

Дитинча народилося у 13-річної самки носорога на ім’я Ханна, яка виношувала його протягом 517 днів. Відео моменту народження і перших хвилин життя носоріжки зоопарк опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Сільверіо мав вагу 74,3 кг, за 50 хвилин після народження вже зміг підвестися, а за майже три години матір вперше його погодувала.

2 липня, через 12 днів після народження, Сільверіо зробив свої перші гігантські кроки перед відвідувачами зоопарку Буїн у столиці Чилі Сантьяго.

Зоопарк привітав народження цього малюка як “велике досягнення” для природоохоронців у всьому світі. Адже у неволі за останній рік народилося лише вісім білих носорогів, а їхня кількість у дикій природі щороку зменшується. Цей вид носорогів перебуває під загрозою зникнення через полювання людини та руйнування його природних ареалів.

У листопаді 2023 року в індонезійському національному парку Вей-Камбас на Суматрі народилося дитинча рідкісного суматранського носорога. Цей малюк – перший у світі представник виду на межі зникнення, народжений від матері, яка теж з’явилася на світ у неволі. 

У світі залишилося трохи більше 10 тис. південних білих носорогів, переважна більшість з яких – у зоопарках.

Інтенсивні зусилля зі збереження виду в останні кілька десятиліть відтягнули південних білих носорогів від межі вимирання, що можна вважати рідкісним прикладом надійного відновлення перед обличчям небезпеки. Але це може змінитися, кажуть природоохоронці, оскільки мисливці продовжують вбивати носорогів за їхні роги.

Люди є єдиними хижаками для носорогів, повідомляє Міжнародний союз охорони природи. Мисливці вбивають приблизно тисячу носорогів за рік. На противагу – щороку народжується не більше 17 носорогів.

Як розповідало раніше BitukMedia, південноафриканські науковці ввели радіоактивний матеріал у роги живих носорогів. Це дозволить легше виявити їх на прикордонних постах у рамках новаторського проєкту, спрямованого на боротьбу з браконьєрством. Роги носорогів користуються великим попитом на чорних ринках.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі