Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Проти ШІ – художник замалював чорним картини із Джоном Ленноном і Тейлор Свіфт (ВІДЕО)

Важливо

Шотландський художник у стилі поп-арт Майкл Форбс частково замалював чорною фарбою фрагменти чотирьох своїх робіт. Таким чином висловив протести проти штучного інтелекту у мистецтві. Зокрема, дісталося і зображенню фронтмена британського гурту The Beatles Джона Леннона і співачки Тейлор Свіфт.

Про це повідомляє ВВС.

Майкл зізнався, що йому боляче було замальовувати свої роботи. А Тейлор Свіфт він захоплюється, оскільки вона боролася за права на свою пісню.

“Під чорною фарбою ховаються години роботи, якими я пишаюся — тож частково моє серце розбите”, — каже художник.

Форбс протестує проти того, що ШІ навчається на роботах інших художників, не вказуючи їхнє авторство. Його знайома художниця перестала виставляти свої роботи в інтернеті, оскільки не хоче, щоб їх без дозволу використовували таким чином.

Сам Форбус розповідає, що завдяки інтернету він став знаменитим і виставлявся по всьому світу. Зараз же він знайшов свій вихід – показує у соцмережах лише шматочок картини і запрошує глядачів побачити твір повністю уже під час виставки.

Michael Forbes

Деякі художники кидають займатися мистецтвом, бо відчувають, що не можуть конкурувати зі штучним інтелектом, додає митець.

Форбс визнає, що розуміє – його акція буде мати мінімальний ефект і її результат – хіба що відчуття, що він взагалі щось робить.

“Я не хочу малювати роботи, а потім зафарбовувати їх чорною фарбою”, – каже художник.

Як повідомляло BitukMedia, засновниця Тасманійського музею старого і нового мистецтва Mona Кірша Кечел переробила частину свого закладу у жіночу вбиральню та церкву. Мисткиня каже, не бачить іншого виходу. Хотіла зробити експозицію доступною лише для жінок – аби привернути увагу до дискримінації протягом віків. Але суд в Австралії сказав, що це – дискримінація чоловіків.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі