Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Перший в Україні – псу Моцарту встановили імпланти двох лап (ВІДЕО)

Важливо

У ветеринарній клініці Кропивницького проходить реабілітацію пес Моцарт. Він є першим собакою в Україні, кому встановили два імпланти. Вони замінили псу передню та задню лапи.

Про це повідомляє Суспільне.

Собаку із пораненнями привезли у клініку у квітні 2022 року. Із двома обрубаними лапами його знайшли у одному із сіл. На той час важив лише 9 кг. У травні того ж року йому встановили імпланти. Їх надрукували у Києві на 3D-принтері.

Саме Моцарт став першим собакою, якому встановили в Україні встановили імпланти. Операція обійшлася у 600 доларів. Набагато дорожчою була реабілітація – 15 тис. грн щомісяця

Протези приживалися сім місяців. У цей час ветеринари стежили, аби пес не робив великих стрибків.

“Поставити це пів біди, а пройти всю реабілітацію. Задній протез прижився, і дуже добре прижився. Але з передньою лапою пішло щось не так. Йому вже розробили передній імплант по іншій технології. Для України це великий прорив, який ми зробили для порятунку інших тварин. Розумієте, раніше для інших тварин був максимум інвалідний візочок. А зараз ви бачите, що тварина може жити повноцінно. Бігати, радіти, ходити до туалету”, — розповідає ветлікарка Антоніна Кагірова.

За два роки Моцарту так і не знайшли родину, тож вирішили його лишити. За цей час собака почав вважати господарями співробітників і охороняти ветклініку. Тому буває гавкає на відвідувачів. Аби уникнути таких ситуацій, лікарі збираються облаштувати собаці спеціальний вольєр, щоб Моцарту було комфортно жити при клініці.

Як повідомляло BitukMedia, шестилапе цуценя породи спаніель знайшли покинутим на парковці біля супермаркету у валлійській області Пембокшир наприкінці вересня минулого року. Собаці, якого назвали Аріель на честь русалоньки, зібрали донати та провели ряд операцій. Тепер кудлата дівчинка знайшла люблячу родину на березі моря.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі