Субота, 5 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Викрали замурований у скелю легендарний меч. Знайшовся свій король Артур?(ВІДЕО)

Важливо

У Франції невідомі викрали меч Дюрандаль, який століттями стирчав зі скелі на висоті 10 метрів неподалік міста Рокамадур. Меч завдовжки близько 80 см був місцевою пам’яткою і приваблював безліч туристів.

Про це пише газета La Depache.

За легендою, Дюрандаль належав лицарю Роланду, який служив Карлу Великому у VIII столітті. Вважається, що монарх отримав меч від ангела та передав його Роланду. Під час битви в Ронсевальській ущелині Роланд кинув меч у повітря, щоб він не дістався ворогам, і той врізався в скелю.

Меч був прикутий ланцюгом до скелі і залишався там 1300 років.

Мер міста Домінік Ленфант висловив жаль з приводу втрати, наголосивши, що меч є частиною історії Рокамадура. Він зазначив, що Дюрандаль формально вважається власністю держави.

“Рокамадур почувається позбавленим частинки себе, навіть якщо це просто легенда. Долі нашого села і цей меч пов’язані”, – заявив мер.

Розслідуванням викрадення займається жандармерія.

Дюрандаль часто порівнювали з Екскалібуром через схожу історію двох мечів. Екскалібур — легендарний меч короля Артура, який той, згідно з оповідями, вийняв з каменю.

Як розповідало раніше BitukMedia, у Великій Британії визнав провину один з чотирьох чоловіків, яких підозрюють у крадіжці золотого унітазу з палацу палацу Черчіллів в графстві Оксфордшир. Арт-об’єкт з 18-каратного золота вагою близько 100 кг вкрали у 2019 році.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі