Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Технологія майбутнього – в Україні створили протез руки, що підтримує Bluetooth

Важливо

Українська компанія Versi Bionics розробила унікальний біонічний протез руки. Він відчуває температуру, а у майбутньому зможе підключатися до гаджетів через NFC та Bluetooth. Головне – для його встановлення не потрібне хірургічне втручання.

Про це повідомляє noworries.news.

Versi Bionics розробляють протез для руки до ліктьового суглоба. Він обладнаний спеціальними сенсорами, які здатні відчувати тепло і холод, передає тактильну інформацію через вібрацію та може визначати своє розташування відносно тіла.

Для встановлення протезу не потрібне хірургічне втручання. Завдяки сенсорам протез адаптується до користувача і ним можна керувати за допомогою рухів м’язів.

Працює протез на літій-іонних акумуляторах і здатен функціонувати 8-10 годин без підзарядки. Зарядка здійснюється через порт Type-C. Протез для цього знімати не потрібно.

Протез оснащений функціями NFC та Bluetooth. Тож у майбутньому він зможе підключатися до гаджетів власника.

Зараз розробники планують створити протез для дітей. Це складніше, оскільки пропорції дитини змінюються.

Інженери намагаються зробити протез таким, щоб користувачі самі могли замінювати деталі. Це також допоможе ремонтувати протез без зайвих витрат.

Зараз протез випробовує ветеран АТО Іван Козубенко. Серійний випуск планують розпочати до кінця 2024 року.

Як повідомляло BitukMedia, військовий Олег Сливар до повномасштабної війни професійно займався народними танцями, але втратив ногу на передовій. Після ампутації він повернувся на велику сцену і станцював на протезі з рідним дрогобицьким ансамблем “Верховинка”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі