Субота, 6 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Розумний – аж страшно! Півень встановив світовий рекорд зі знання літер та чисел

Важливо

Півень Лейсі із канадського острова Габріола встановив світовий рекорд Гіннеса за розпізнаванням чисел, літер та кольорів. Так добре його натренувала власниця Емілі Керрінгтон.

Про це розповідає UPI.

Лейсі зміг визначити шість літер, шість цифр та шість кольорів за одну хвилину. І таким чином став не тільки найграмотнішим півнем світу, а й найвправнішим зі всієї зграї, яку Емілі спеціально дресирувала на це.

Жінка, яка за професією є ветеринаркою, купила п’ять курей породи хайлайн заради яєць рік тому. Іодразу почала вчити їх розпізнавати магнітні літери та цифри.

«Їхнє завдання полягало в тому, щоб клювати лише ту цифру чи букву, яку я навчила, і ігнорувати інші. Навіть якщо я додам цілу купу інших літер, які не є тією літерою, яку вони повинні клювати, вони все рівно клюватимуть ту, яку я їх навчила”, – розповідає власниця.

Вона навчила курей навіть таким складним завданням, як відрізняти латинські малі літери d та b.

Процес дресури Емілі викладала на своєму каналі The Thinking Chicken у YouTube.

Тепер же вона вирішила, щоб усі її кури спробували себе у становленні рекорду Гіннеса. Лейсі не тільки виявився найкращим, а ще й відкрив нову категорію рекордів – “найбільша кількість упізнаних куркою речей за одну хвилину”.

Сама ж ветеринарка Емілі каже, що розумові здібності курей надто недооцінюють.

Як повідомляло BitukMedia, зграя із близько сотні здичавілий курей не дає спокою мешканцям британського села Снеттішем, графство Норфолк. Птахи постійно будять людей серед ночі – і управи на них не знайти. Але це не єдина проблема. За курами прийшли пацюки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі