Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Витиснути із ресурсів максимум – у Києві планують видобувати електрику зі сміття

Важливо

У КМДА вирішили видобувати електроенергію із твердих побутових відходів. Спочатку їх сортуватимуть, а потім сміття, у складі якого є високалорійна фракція, будуть спалювати. Кажуть, Київ щороку продукує 1 млн тонн придатних для електрогенерації відходів.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Кількість відходів із висококалорійною фракцією (SRF/RDF) може сягати 40% від загального об’єму сміття за рік.

У КМДА прийняли доктрину енергетичної стійкості «Енергетичне відновлення: шлях до розподіленої когенерації», яка передбачає децентралізацію виробництва енергії. Окрім спалювання сміття будуть використовувати інші альтернативні джерела енергії – водень та сонячну енергію.

“Сьогодні в умовах тотального енергетичного дефіциту ми зобов’язані використовувати всі ресурси для виробництва енергії”, – каже Пантелеєв.

1 млн тонн відходів він називає колосальним ресурсом.

Міська влада обіцяє використовувати сучасні раціональні підходи до переробки відходів. Тож відходи сортуватимуть і частину із них будуть відправляти на переробку.

Як розповідало BitukMedia, 79-річна Рут Мейджор із міста Редрут, Корнуолл, використовує свій безкоштовний проїздний, аби збирати сміття в усій Англії. Каже, кожен спроможний на невеликі, але значимі вчинки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі