Середа, 3 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В “місті майбутнього” запаси холодильника поповнюватиме ШІ (ВІДЕО)

Важливо

В Японії закінчують будівництво унікального міста Woven City (“Ткане місто”). Згідно з проєктом, поселення площею 700 тис. кв. метрів працюватиме на “зеленій” енергії. Його позиціонують як “живу лабораторію” для випробування нових технологій, пов’язаних з безпілотним транспортом, робототехнікою, штучним інтелектом та “розумними” будинками.

Про це розповідає Iflscience.

“Місто майбутнього” в тіні гори Фудзі на японському острові Хонсю будує автогігант Toyota спільно з телекомунікаційною компанією NTT.

Роботи стартували на початку 2021 року, а планують їх закінчити вже влітку цього року. До 2025-го планується здійснити м’який запуск та розпочати демонстраційні випробування. Йдеться про експерименти з технологіями дистанційного зв’язку нового покоління та “розумною” логістикою з використанням застосунків для смартфонів, пов’язаних з роботами-доставниками.

Поселення складатиметься з дерев’яних будівель, частково збудованих роботами, а отримувати енергію планують від сонячних та геотермальних електростанцій.

У будинках Woven City робототехніка та сенсорний штучний інтелект будуть використовуватись для виконання повсякденних завдань – наприклад, автоматичного поповнення запасів холодильника та винесення сміття.

Планується, що одразу після відкриття у місті поселять близько 360 людей, але поступово населення збільшиться до 2 тисяч. Серед мешканців будуть співробітники компанії, техніки та дослідники, які спостерігатимуть за поселенням та розроблятимуть технології у реальних умовах.

Проєктувати “місто майбутнього” взявся відомий норвезький архітектор Б’ярке Інгельс. Як повідомляється, міське середовище “натхнене світом природи та традиційними японськими виробами з дерева”.

Передбачається, що міська інфраструктура працюватиме за допомогою цифрової операційної системи. Фактично люди, будівлі й транспортні засоби будуть пов’язані та взаємодіятимуть один з одним за допомогою даних і датчиків. Автори дослідження зазначають, що таким чином їм вдасться протестувати технологію ШІ як у віртуальній, так і у фізичній сферах, водночас максимізуючи її потенціал.

Як розповідало раніше BitukMedia, Монпельє стане першим містом Франції, яке зобов’язує додавати витвори мистецтва в процес архітектурного проєктування. Таким чином, середземноморське місто планують перетворити на справжній художній музей просто неба, а сучасне мистецтво вийде за межі традиційних музеїв і стане частиною повсякденного життя та середовища.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі