Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Сквотери дзижчали: у стелі будинку виявили колонію зі 180 тис. бджіл (ВІДЕО)

Важливо

У Шотландії в житловому будинку в гіпсокартонній стелі спальні знайшли колонію зі 180 тис. бджіл. За словами фахівців компанії Loch Ness Honey, комахи могли ховатися там протягом кількох років. Мешканці не помічали їх.

Про це повідомляє BBC.

Лише онуки власників будинку скаржилися на дзижчання бджіл, коли залишалися на ніч.

Зрештою мешканці будинку викликали бджолярів з компанії Loch Ness Honey. Останні допомогли витягти комах з-під стелі за допомогою спеціального пристрою, схожого на пилосмок, та переселили їх у тимчасові вулики.

За словами одного зі фахівців, Ендрю Карда, бджоли, ймовірно, жили під стелею з гіпсокартону у гостьовій спальні протягом кількох років.

Експерти знайшли три бджолині сім’ї, у кожній з яких по 60 тис. бджіл. Тепер фахівці перевірятимуть рої на наявність паразитів та годуватимуть комах, щоб забезпечити їм найкращі шанси на виживання у зимові місяці. А наступного року їх використовуватимуть для виробництва меду.

Схожа ситуація сталася минулого місяця в Англії. Працівник автосервісу ремонтував скло BMW. Він відлучився, а коли повернувся, побачив, що машину окупували бджоли. Новий рій комах вилетів з вулика і вирішив знайти нове місце – на шляху трапилась машина. Ремонтник звернувся по допомогу до фахівців.

Як розповідало раніше BitukMedia, була схожа історія і в США. Жінка виявила в будинку рій з 60 тис. бджіл після того, як її трирічна дочка Сейлор поскаржилася на “монстрів у стіні”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі