Середа, 3 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Логістика майбутнього: гігантський конвеєр поєднає мегаполіси

Важливо

Уряд Японії оголосив про плани будівництва Autoflow-Road – мережі високотехнологічних автоматизованих конвеєрних транспортерів. Очікується, що вони перевозитимуть мільйони тонн вантажів. На першому етапі проєкту такий вантажний конвеєр має до 2034 року зв’язати Токіо та Осаку, між якими майже 500 кілометрів. Це дуже витратно, але вирішує проблему з робочою силою.

Про це розповідає New Atlas.

Справа в тому, що через низьку народжуваність найближчими роками в Японії очікується різке скорочення чисельності робочої сили. На противагу обсяг онлайн-шопінгу продовжує зростати. В таких умовах посилки просто нікому буде доставляти покупцям. Підрахували, що у 2030 році через брак водіїв не потраплять до замовників близько 30% куплених в інтернеті товарів.

Очікується, що вантажні транспортери допоможуть вирішити цю проблему — достатньо встановити на стрічку піддони з тоннами невеликих упаковок, і вони вирушать за адресою без людського втручання. Оцінки поки приблизні: щоденний вантажопотік конвеєра, який планують запустити до 2034 року, замінить 25 тисяч вантажних трейлерів.

Проєкт також спрямований на скорочення викидів парникових газів та інших забруднюючих речовин.

Зображення – New Atlas

Система складатиметься з автоматизованих конвеєрних стрічок, встановлених у тунелях під основними автомагістралями, на надземних коліях серед доріг та вздовж узбіччя автомагістралей.

Ключове питання – вартість будівництва. За оцінками розробників, 10 км підземного тунелю коштуватиме від 7 до 80 млрд єн. Тому вся система, що з’єднає Токіо та Осаку, коштуватиме 3,7 трлн єн. З урахуванням розвитку технологій, незрозуміло, чи зможе такий шлях конкурувати з безпілотним транспортом до 2034 року. Проте японське міністерство звернулося до приватних компаній із закликом про фінансування проєкту.

Зображення – The Yomiuri Shimbun

Як розповідало раніше BitukMedia, в Японії діє закон, який зобов’язує подружжя мати однакові прізвища. Саме він, як вказують вчені з Токійського університету, може спричинити зникнення більшості з них. А тому до 2351 року всі японці матимуть прізвище Сато.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі