Субота, 6 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Дім, милий дім: будинок Мерилін Монро визнали історичною пам’яткою

Важливо

Члени міської ради Лос-Анджелеса одностайно визнали будинок Мерилін Монро місцевою історичною пам’яткою. Так його врятували від руйнування. Теперішні власники єдиного будинку, що належав зірці, мали намір його знести, щоб розширити ділянку.

Про це повідомляє The New York Times.

Голосування пройшло за кілька тижнів після того, як Верховний суд округу Лос-Анджелес відхилив клопотання власників будинку, які вимагали заборонити визнання будинку історичною пам’яткою. У відповідь на це господарі нерухомості подали до суду на міську владу, звинувативши її у “порушенні власних кодексів”. Засідання у справі відбудеться 13 серпня.

Проте рада міста на сьогодні визнала будівлю історичною пам’яткою. Це означає, що поки будинок та його інтер’єр залишаться недоторканими щонайменше до остаточного рішення. “В Лос-Анджелесі немає іншої людини або місця, так само знакового, як Мерилін Монро та її будинок у районі Брентвуд. Втрата цього шматочка історії — єдиного будинку, яким колись володіла Мерилін Монро, — стала б руйнівним ударом по історичній спадщині та по місту, де менше ніж 3% історичних пам’яток пов’язано з жінками”, — пояснила свою позицію член міської ради Трейсі Парк, яка й ініціювала голосування.

Загалом у реєстрі історичних пам’яток Лос-Анджелеса 1,3 тис. об’єктів, близько 440 з них — приватні резиденції. Примітно, що внесення до цього переліку не забороняє знесення, переміщення або внесення змін в пам’ятки, але передбачає посилену бюрократію – проведення додаткових перевірок міськими комісіями.

Маєток площею 270 кв. м. збудували на заході Лос-Анджелеса 1929 року. Актриса придбала нерухомість за $75 тис. на початку 1960-х після розірвання третього шлюбу з драматургом Артуром Міллером. “Кожен, кому подобається мій дім, — сказала Монро журналу Life у 1962 році, — я впевнена, що з ним порозуміюся”. Саме там знайшли тіло 36-річної Монро після передозування наркотиків у 1962 році.

Американська актриса Мерилін Монро (1926 – 1962) позує біля свого будинку під час фотосесії, Каліфорнія, США, 1956 рік. Фото – Gene Lester/Getty Images

У 2017 році з аукціону за $8,3 млн будинок придбала компанія Glory of the Snow LLC, що належить Бріні Мільштейн та її чоловіку, продюсеру реаліті-шоу Рою Бенку. ЗМІ писали, що власники збиралися знести маєток, а будівельний департамент міста навіть дав дозвіл на це. Щоправда, після невдоволення громадськості рішення відкликали. За словами члена міської ради Трейсі Парк, їй надійшли сотні дзвінків з проханнями зберегти будинок.

Як розповідало раніше BitukMedia, у США на торги виставили місце в мавзолеї біля могили Мерилін Монро. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі