П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Здійснив мрію юності – чоловік побудував найдовший у світі велосипед (ВІДЕО)

Важливо

39-річний нідерландець Айвен Схалк побудував найдовший велосипед у світі. Його довжина 55,16 м. Це ніби два синіх кити, покладених один за одним. Чоловік каже – мріяв про такий велосипед ще із самої юності.

Про це повідомляє сайт Книги рекордів Гіннеса.

Аби побудувати такий велосипед, Айвен об’єднався зі ще сімома інженерами. Він каже, що дізнався про такий рекорд ще дитиною.

“Я думав про цей рекорд роками. Колись отримав примірник Книги рекордів Гіннеса і натрапив на цей рекорд”, – каже Айвен.

Чоловік має досвід у будівництві величезних рухомих платформ для карнавалів. Створення велосипеду він почав у 2018-му і займався цим у вільний час. Процей перервали два роки “ковідного” карантину.

Передню і задню частину транспорта інженери виготовили вдома, а середню частину придбали у компанії, яка виробляє довгі металеві конструкції.

Аби отримати рекорд, знадобилися два учасники команди – один сидів попереду і кермував, а другий крутив педалі позаду. Велосипед успішно проїхав необхідні 100 м.

Як повідомляло BitukMedia, двоє французів Ніколя Барріоз та Давід Пейроу створили найвищий велосипед у світі. Його висота – 7,77м. І на ньому можна їздити! Друзі кажуть – на розробку винаходу пішло п’ять років, а вигадили все на п’яну голову.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі