Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вразив своїм вчинком: безхатько знайшов гаманець з крупною сумою і відніс його до поліції

Важливо

В Амстердамі (Нідерланди) безпритульний чоловік знайшов гаманець з €2 тис. І відніс знахідку до поліції. Користувачі мережі були настільки вражені вчинком безхатька, що зібрали для нього €34 тис.

Про це розповідає портал Dutch News.

33-річний Хаджер Аль-Алі розповів місцевій газеті De Stentor, що помітив гаманець на Центральному вокзалі Амстердама, де шукав порожні банки та пляшки, щоб здати їх на переробку та отримати гроші.

За словами Аль-Алі, у гаманці він “побачив багато грошей” і припустив, що власник може шукати згубу: “Можливо, хтось зберігав гроші для своєї дитини. Можливо, вони належить тому, хто дійсно їх потребує…”.

Коли чоловік відніс гаманець у поліцію, там йому вручили “срібний палець”, нагороду за винятковий вчинок, і подарунковий сертифікат на €50. А вже невдовзі користувачі краудфандингової платформи GoFundMe за добу зібрали для Аль-Алі 34 тис. євро. На сторінці платформи сказано, що чоловік живе на вулиці вже півтора роки, має двох дітей 5 і 6 років. Сам він спить на вулиці – у притулках жити не хоче, там, каже, продають наркотики.

У Хаджера лише два наряди: один він носить зараз, інший – зараз у друга. Чоловік також носить дві сумки. В них вторсировина, яку він збирає для заробітку, спальний мішок і книгу про їстівні рослини. У ще меншій сумці найдорожче: полотно з його дітьми. “Для найдорожчого тата”, — написано на ньому. Його перший подарунок до Дня батька багато років тому.

Гроші Аль-Алі планує витратити на оренду житла, а також намагатиметься “повернути своє життя в потрібне русло”. Після запуску збору коштів чоловік також отримав багато пропозицій щодо роботи.

Як розповідало раніше BitukMedia, семирічна Емоурі Джонсон з Алабами (США) зібрала майже $10 тис. на надгробок матері. Жінка раптово померла у березні у віці 29 років. Донька почала збір коштів з продажу лимонаду.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі