Середа, 3 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На шляху до Термінатора. Науковці одягли штучну людську шкіру на робота

Важливо

Інженери із Токійського університету змогли одягнути штучну людську шкіру на обличчя свого робота. Це допоможе досягнути більш реалістичної посмішки та інших мімічних рухів.

Про це повідомляє ВВС.

Команда техніків каже, їм вдалося здійснити прорив, скопіювавши текстуру людських тканин. Покриття робота виростили в лабораторії із людських клітин.

Поки що обтягнутий шкірою робот більше візуально нагадує жувального ведмедика Haribo, ніж людину. Але науковці кажуть, що їхня розробка прокладає шлях до створення переконливо реалістичних андроїдів. Вони будуть більш плавно рухатися, у них шкіра буде самостійно заживати, не буде тягнутися, відшаровуватися та рватися.

Коротше, японці на шляху до створення термінатора.

У людей шкіра прив’язана до підлеглих структур зв’язками – крихітними мотузками з гнучкого колагену та еластану.

Щоб відтворити це, дослідники просвердлили в роботі безліч маленьких отворів і нанесли гель, що містить колаген, а шар штучної шкіри поклали зверху.

Проте, кажуть в університеті, щоб шкіра на обличчі робота стала повсякденною реальністю, знадобиться ще багато років дослідження. Створення правдоподібної міміки вимагатеми інтеграції складних приводів або м’язів усередину робота.

Як повідомляло BitukMedia, розроблений японською компанією Mistubishi робот TOKUFASTbot встановив світовий рекорд Гіннеса зі збирання головоломки кубика Рубіка. Він впорався за 0,305 сек.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі