Субота, 6 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Адвокат сміття”: чоловік продає непотріб і багатіє

Важливо

Житель Сіднея, 30-річний Леонардо Урбано, заробив за рік близько 100 тис. австралійських доларів. Чоловік збирає і продає речі, які знаходить у купах сміття.

Про це повідомляє NBC Los Angeles.

Уряд Австралії двічі на рік дає можливість громадянам безоплатно позбутися великогабаритного сміття, тому у визначені дати в різних районах з’являються нічийні предмети. Щоранку після сніданку Урбано сідав на велосипед або в машину і шукав на вулицях такий непотріб.

За його словами, найкращий улов завжди у тих районах, де живуть заможні люди – часто-густо вони часто викидають добрі речі через купівлю нових. Наприклад, вони можуть викинути телефон старої моделі тільки тому, що у нього трохи зносилася батарея. Серед знахідок Урбано – сумки люксових брендів, кавоварки, прикраси і навіть гроші, забуті в кишенях одягу.

Леонардо Урбано розповів, що іноді знаходить предмети розкоші в купах викинутого одягу, як-от ця сумочка Fendi.

Так, чоловік продав знайдену сумочку Fendi за 200 австралійських доларів. Крім того, австралієць знайшов багато меблів та працюючої побутової техніки: пилососи, телевізори, холодильники та комп’ютери.

Урбано сортує знайдені предмети, щось залишає собі, щось продає на маркетплейсах, щось віддає просто так. Якщо річ не продається протягом одного-двох тижнів, віддає її задарма. “Я думаю, що добре роздавати речі безплатно. Так люди почнуть думати про переробку та звертати увагу на сміття”, — зізнався Урбано.

В Австралії місцеві ради пропонують мешканцям безкоштовні послуги з вивезення сміття двічі на рік або частіше. Саме тоді люди зазвичай викидають меблі та громіздкі речі на вулиці.

За останній рік австралієць знайшов понад пів сотні телевізорів, 30 холодильників, більше 20 пралок, 50 комп’ютерів та ноутбуків, близько 15 диванів, 50 пилососів, 150 горщиків з квітами, 100 ламп та елементів декору та 849 доларів.

Урбано також розповів, що ніколи не купує миючі засоби. “Коли люди виїжджають, потрібно повернути квартиру абсолютно порожньою. Протягом багатьох років я знаходив пральний порошок на 30–40% заповненим, тож просто несу його додому”, — пояснив чоловік.

Згідно з останнім дворічним національним звітом Австралії, у країні утворилося близько 75,8 млн тонн відходів. Близько 30% відходів відправляється на звалища.

Леонардо Урбано знайшов картину дворазового фіналіста премії Арчибальда Дапенга Лю, оціночною вартістю 3000 доларів.

Урбано називає себе “Адвокатом сміття”, оскільки він виступає за право “непотрібу” прожити ще один день. Це його діяльність останні чотири роки. За виручені від продажу знайденого гроші він оплачує орендну плату і безкоштовно облаштував своє житло.

Серед його “експонатів” – картина дворазового фіналіста Премії Арчибальда Дапенга Лю з оціночною вартістю 3 тис. доларів США, антикварна ваза вікторіанської доби та кавомашина з Італії вартістю близько 400 доларів.

Як розповідало раніше BitukMedia, в Китаї активно розвивається новий бізнес. Підприємець з провінції Шаньдун пропонує розлученим парам знищити їхні весільні фотографії швидко і конфіденційно.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі