П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Зовсім неочікувано – водолази знайшли 300-річний корабель “срібного флоту” Іспанії

Важливо

Мисливці за підводними скарбами із американського штату Флорида випадково натрапили на корабель “срібного флоту” Іспанської імперії зі скарбами. У XVI-XVIII ст. такі судна курсували між Європою, Новим Світом та Азією.

Про знахідку розповідає New York Post.

Водолази кажуть, що знахідка їх “майже приголомшила”. Корабель, який вони знайшли, затонув у 1715 році біля атлантичного узбережжя нинішніх США.

Серед знахідок – 214 монет та інші артефакти тієї епохи. Це рідкісна знахідка, оскільки мисливці за скарбами “рятують” вміст таких суден уже протягом десятиліть.

“Ти завжди сподіваєшся, що таке станеться, але ніколи не очікуєш”, – каже капітан човна аквалангістів Ґрант Ґічлаг.

“Срібний флот” перевозив до іспанських колоній книжки, гроші та європейські тканини, а натомість віз іспанській короні викрадені, вирощені чи придбані золото, тютюн, деревину тощо.

Корабель, який знайшли цього разу, ішов від Куби. Інші вітрильники експедиції не на довго пережили його – затонули під час урагану на кілька днів пізніше, якщо вірити іспанським хронікам.

Зараз мисливці за скарбами зв’язалися із керівництвом проєкту із порятунку древніх затонулих кораблів 1715 Fleet – Queens Jewels, LLC. А поки що відчищають монети, аби вони знову блищали.  

Як повідомляло BitukMedia, у східній частині Середземного моря ізраїльські археологи виявили останки стародавнього корабля. Ба більше – їм вдалось підняти частину його вантажу. А загалом йдеться про сотні неушкоджених амфор. Судно, що затонуло, знайшли під час планової нафтогазової розвідки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі