Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Одеському зоопарку врятували двох зайченят, які залишилися без мами

Важливо

22 травня до Одеського зоопарку принесли маленьких зайченят. На жаль, їхня мати загинула, а вони лишилися напризволяще. Малеча була виснажена, налякана та уся у кліщах. В зоопарку їм надали допомогу – полікували та вигодовували.

Про це повідомляє КУ “Одеський зоопарк” на своїй сторінці у Facebook.

Вигодовуванням зайченят займалася завідувачка сектору хижих тварин Оксана Фунтова. “Це було складно, оскільки немає аналогів заячого молока. Воно у зайчихи дуже жирне, приблизно 15-20% жирності.”, – зізнаються працівники зоопарку. Але волонтери принесли до зоопарку замінник котячого молока, в якому приблизно така сама жирність. Це дозволило штучно вигодовувати знайд”.

Кожні 3-4 години треба було годувати вуханів, тому Оксана брала їх додому, а зранку приходила з ними на роботу. Періодично вона робила їм масаж животиків, щоб уникнути проблем з ходінням до туалету, – йдеться у повідомленні.

Місяць зайченята були на штучному вигодовуванні. А коли почали їсти самостійно, їх вирішили випустити у природне середовище. Директор зоопарку Ігор Біляков обрав затишний куточок дикої природи далеко за межами міста, де зайченята зможуть нікого і нічого не боятися.  17 червня зайців випустили у їхнє природне середовище.

Фото – КУ “Одеський зоопарк”

Працівники Одеського зоопарку зізнаються, що їм приносять дуже багато тварин, які потребують допомоги.

Як розповідало раніше BitukMedia, на Чернігівщині дикі зайці дедалі частіше почали підходити до людей. Особливо це помітно у селах, які спорожніли через війну. Тварини там селяться на покинутих подвір’ях.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі