Site icon Bituk Media

У затятого курця у горлі виросло волосся

Ілюстрація створена за допомогою MidJourney

У 52-річного австрійця, ім’я якого не називають, виросло у горлі волосся. Медики кажуть – це наслідок його захоплення палінням цигарок.

Про це повідомляє New York Post.

Про незвичний випадок медики написали статтю у American Journal of Case Reports.

Пацієнт звернувся до них у 2007-му. На той час йому було 52. Палити він почав на 17 років раніше. Пацієнт скаржився на хрипкий голос, утруднене дихання і хронічний кашель.

Лікарі провели дослідження за допомогою зонда, і виявили, що у чоловіка у горлі виросло кілька волосин.

Раніше на тій ділянці чоловік був переніс операцію. У віці 10 років він ледь не потонув і йому зробили трахеотомію, щоб стабілізувати його дихання. Аби закрити утворену дірку, у хлопчика взяли шматочок шкіри і хряща із вуха.

Лікарі припускають, що куріння стало подразнюючим фактором і призвело того, що волосинки проросли. Стовбурові клітини із вуха так зреагували на нього, і перетворилися на клітини волосяних фолікул, з яких і проросло волосся.

Медики виривали волосини із горла чоловіка, але це не допомагало. Вони росли і росли – зазвичай 5 чи 6 штук за раз і довжиною до 5 см. Із горла волосся росло у ротову порожнину. Тож чоловік час від часу приходив до лікарів, ті виривали волосся і проводили йому курс антибіотиків.

Закінчилося усе лише у 2022-му, коли чоловік таки відмовився від паління – лікарі змогли провести аргоноплазмову коагуляцію – випалити коріння у волосся. Через рік чоловіку провели процедуру ще раз і повністю виключили появу волосся в горлі.

Лікарі кажуть, що це лише другий випадок у їхній практиці.

Як повідомляло BitukMedia, чоловік з американського штату Огайо звернувся до медиків з вкрай незвичайними та тривожними симптомами: його язик мало того, що позеленів, так ще й поріс волоссям. Це лікується, – заспокоїли фахівці, але з деякими шкідливими звичками варто бути обережнішим.