Site icon Bituk Media

Обрали “найпотворнішого собаку у світі” – ним став 8-річний пекінес (ВІДЕО)

У щорічному конкурсі The World’s Ugliest Dog Contest (з англійської – найпотворніший собака у світі) Вайлд переміг із п’ятої спроби. Фото - Justin Sullivan/Getty Images

У Каліфорнії (США) пройшов конкурс “Найпотворніший собака у світі”. Переможцем став пекінес з імʼям Вайлд Тенг (Wild Thang). Пес з Орегона вже вп’яте бере участь у конкурсі, але перемога дісталась йому лише цього року.

Про це розповідає New York Times.

Конкурс проходив у каліфорнійському місті Петалума, де зустрілися вісім фіналістів — переважно собаки з непростою долею, які знайшли домівку після довгих поневірянь та життя у притулках.

Хлопчик, якому зараз 8 років, брав участь у конкурсі чотири рази, але тричі посідав друге місце. Цього року пес нарешті перший. Новий власник титулу та його власниця отримали 5 тис. доларів та запрошення на шоу NBC.

Своєрідну потворність пекінес отримав наслідок перенесеного у віці 10 тижнів тяжкого інфекційного захворювання собак – “чумки” (хвороба Карре). Через ускладнення в Вайлд Тенга сповільнився, а потім і зовсім припинився ріст зубів. Зокрема і через це пекінес ходить із постійно висолопленим язиком. Крім того, хвороба позначилась і на роботі м’язів – звідси дещо дивна хода собаки.

Незважаючи на це, Вайлд Тенг — “здоровий, щасливий glugly (гламурний+потворний) хлопець”, який “любить людей, інших собак і особливо свої іграшки”, – розповідає господарка.

Вайлд Тенг. Фото – Sonoma.MarinFair/ Facebook
Фото – Justin Sullivan, Getty Images

Вайлд Тенг та його господиня Енн Льюїс отримають приз — 5000 доларів та участь у телешоу на NBC.

Друге місце на конкурсі та приз у 3000 доларів дістався 14-річному мопсу Роуму (Rome), який пересувається за допомогою колісного протезу. Раніше пес ніколи не брав участі у цьому конкурсі.

Роуму дісталось друге місце.

На третьому місці опинилася однолітка мопса — 14-річний собака з кличкою Дейзі Мей (Daisy Mae). Вона була вуличним собакою. Теперішні господарі врятували тварину, коли їй було два роки. Собака втратила зір, а згодом і всі зуби. Господиня Дейзі Мей Елізабет Вайтхаус зізналася, що не очікувала, що її вихованка займе призове місце на конкурсі.

Дейзі Мей. Фото – Justin Sullivan, Getty Images

Конкурс “Найпотворніший собака у світі” проводять протягом майже 50 років. Його головне посилання в тому, що так звані “недосконалості” роблять кожного собаку унікальним, особливим, несхожим на інших. Крім того, наголошується на важливості адопції всіх тварин.

Як розповідало раніше BitukMedia, 2023 року звання найпотворнішого пса у світі отримав Скутер – китайський чубатий собака з деформованими задніми лапами.