Site icon Bituk Media

Далеко від норм пристойності: 12 туристам заборонили відвідувати центр розведення панд довічно

Фото -westchinago.com

Дванадцятьом туристам довічно заборонили відвідувати знаменитий китайський центр розведення панд у Ченду. Це покарання за те, як вони поводилися з тваринами. Вік порушників – від 26 до 61 року.

Про це розповідає CNN Travel.

За словами співробітників центру, невихованих відвідувачів “спіймали, коли вони жбурляли пагони бамбука, палички від льодяників, сигарети, яйця та хліб, а ще плювали у відкритий ігровий майданчик панд”. Разом з тим, уточнюють – панди не постраждали: вони добре почуваються і цілком здорові.

Дослідницька база китайського центру публічно не називає імені жодної з персон нон грата і навіть не уточнює їхню національність. Не йдеться про туристів якоїсь однієї групи — правопорушення відбувалися в період з квітня до червня 2024 року.

Центр з розведення панд є однієї з найпопулярніших туристичних атракцій Ченду. На веб-сайті організація виклала докладну інструкцію для відвідувачів щодо правил поведінки. “Будь ласка, пам’ятайте про власну безпеку та безпеку тварин. Зберігайте тишу і тримайтеся подалі від панд. Кидати сміття, плювати, жбурляти їжу в полі діяльності тварин та інші дії, що загрожують безпеці панд, заборонено”.

Інструкції передбачають систему покарань для порушників цих правил. Вони можуть бути різні – від критики до заборони відвідувати парк протягом року, п’яти років або навіть довічно.

Дослідницька база розмноження гігантських панд в Ченду відкрилася в 1987 році в провінції Сичуань на південному заході Китаю. Його мета — бути дослідницькою установою світового класу, природоохоронним освітнім центром та міжнародним освітнім туристичним напрямом.

База призначена для відтворення природного довкілля гігантських панд, батьківщиною яких є Китай. У 2018 році вдалося підвищити рівень популяції панд з такої, що перебуває “під загрозою зникнення” до “вразливої”. За оцінками Всесвітнього фонду дикої природи, сьогодні у дикій природі мешкають 1800 бамбукових ведмедів.

Як розповідало раніше BitukMedia, в Китаї у дикій природі помітили панду-альбіноса. Тварину вважають єдиною у своєму роді, адже зустрічається вона вкрай рідко. Незвичайний бамбуковий ведмідь проживає разом з іншими 150 пандами звичайного чорно-білого забарвлення.