Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чоловік, дах будинку якого пробила МКС, хоче від NASA $80 тис.

Важливо

Американець із міста Нейплз штату Флорида Алехандро Отеро подав позов поти NASA. 8 березня дах його будинку пробив шматок сміття із Міжнародної космічної станції і мало не вбив сина. Тепер чоловік хоче $80 тис. від агентства.

Про це пише The Guardian.

BitukMedia писало, що невизначений металевий предмет упав на будинок Отеро, близько 2:34 ночі 8 березня пробив два поверхи та мало не влучив у його сина. 

Пізніше NASA визнало, що космічний циліндр був деталлю вантажного відділення МКС. Він класифікується як космічне сміття. Примітно, що він пробув у космосі майже три роки – відділився від МКС у 20021-му.

Більшість космічного сміття згорає під час проходження атмосфери землі, але не ця металева деталь.

Тепер Отеро стверджує, що уламок пошкодив власність, яка не була застрахована, завадив веденню бізнеса, спричинив емоційні та душевні переживання та вимагав залучення агенцій та осіб.

Адвокатка родини Міка Нґуєн Ворті вважає суму справедливий. Каже, хоч все обійшлося і без серйозних психологічних наслідків, але родина “пройшла по краєчку” від подій, які могли стати катастрофою.

NASA має півроку, щоб відповісти на вимоги.

Як повідомляло BitukMedia, фермер з сільської місцевості Канади Баррі Савчук виявив на своєму полі двометрову купу обгорілого металу вагою 40 кг. Згодом науковці пов’язали знахідку з падінням ракети SpaceX.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі