Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Жінка позивається до роботодавця після 20 років неробства за зарплатню

Важливо

Француженка подала до суду на компанію-роботодавця – вона протягом двох десятків років не мала посадових обов’язків. Всі ці роки вона отримувала заробітню платню, але при цьому потерпала від неробства. Жінка скаржиться, що зазнала серйозної психологічної травми через те, що їй не довіряли роботу.

Про це повідомляє Oddity Central.

Лоранс ван Вассенхов прийняли на роботу в компанію France Telecom у 1993 році, перш ніж цю компанію поглинула інша – Orange. Її перший роботодавець знав, що вона страждає від геміплегії (часткового паралічу обличчя та кінцівок) та епілепсії. Жінці запропонували адаптовану для її діагнозу посаду: вона працювала секретарем та у відділі кадрів до 2002 року, а потім попросила перевести її до іншого регіону Франції. Її запит схвалили, але нове робоче місце не було пристосовано до її потреб. Медичний висновок підтвердив, що ця зайнятість не підходить Лоранс ван Вассенхов. Але на цьому ситуація застопорилась: Orange продовжувала виплачувати своїй співробітниці повну зарплату протягом наступних 20 років і не давало їй жодних завдань.

Попри всі зусилля Orange ігнорувати Вассенхов, француженка зробила все можливе, аби повідомити про ситуацію компетентним органам. 2015 року посереднику, призначеному Orange, було доручено вирішити ситуацію, проте нічого не змінилося — жінка продовжувала отримувати оплату, але при цьому знемагала від неробства.

Адвокати Вассенхов стверджують, що телекомунікаційний гігант у такий спосіб намагався схилити її до звільнення. У результаті француженка звинуватила компанію Orange у “заподіянні моральної шкоди та дискримінації”. “Робота для людини з інвалідністю – це наявність місця у суспільстві, визнання, соціальні зв’язки. Лоранс Ван Вассенхов у всьому цьому відмовили, ігноруючи її 20 років і сподіваючись, що вона звільниться сама”, — сказав адвокат жінки.

В компанії відкидають звинувачення на свою адресу. Її представники заявили, що намагалися максимально адаптувати роботу Вассенхов до стану її здоров’я, їй навіть виплачувалася допомога. За їхніми словами, переведення на іншу позицію не було здійснено через постійні лікарняні жінки.

Раніше BitukMedia розповідало про Сьодзі Морімото. Чоловіік має роботу, яку дехто вважав би мрією: йому платять майже ні за що. 38-річний житель Токіо – компаньон за гроші. Клієнт може забронювати собі Сьодзі за 10 000 ієн ($71).

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі