Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ця точно принесе удачу – чоловік виростив конюшину із 63 листками на стеблі

Важливо

45-річний японець Йошіхару Ватанабе встановив світовий рекорд за кількістю листків на конюшині, яку він виростив вдома – 63. Чоловік спеціально займався селекцією, аби досягти рекорду.

Про це розповідає сайт Книги рекордів Гіннеса.

Ватанабе розповідає, що висіяв конюшину на грядці. Він дозволяв рослинам заплюватися природним шляхом, а тих, у кого листків на стеблі було найбільше, запилював спеціально.

Проте результати такої домашньої селекції були неоднозначними – іноді у “дітей” листків було на стеблі менше, ніж у “батків”. А інколи із насіння мутованих “батьків” виростали рослини зі звичайним трилисником.

Yoshiharu Watanabe earned a Guinness World Record by growing a 63-leaf clover. Photo courtesy of Guinness World Records

Загалом, все як у шкільному курсі біології у розділі про генетику.

Тим не менше, японцю вдалося виростити конюшину із 63 листками. Таким чином він побив попередній рекорд – 56 листків. Його поставив також японець – Шігео Обара у 2009 році.

Ватанабе жартує – якщо чотирилисник конюшини приносить удачу, то, можливо його конюшина приносить радість і задоволення.

Як повідомляло BitukMedia, в австралійському штаті Південний Вельс зафіксували новий рекорд – там виростили найважчу у світі лохину. Вона темно-синього кольору, діаметром майже як м’ячик для гольфу, і важить у 10 разів більше за звичайну лохину. Австралійську ягоду офіційно внесли до Книги рекордів Гіннеса.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі