Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Школярка віддала електросамокат на лотерею для ЗСУ – він знову повернувся до неї

Важливо

14-річна Софія Водько із Вараша на Рівненщині отримала у подарунок від тата електросамокат та віддала його на лотерею для ЗСУ. Загалом під час торгів зібрали 80 тис. грн. А новий власник самоката повернув його дівчинці.

Про це розповідає Суспільне.

“Я, звісно, зраділа такому подарунку. Але потім побачила, скільки у Facebook різних зборів для різних потреб військових. Подумала і вирішила, що віддам на лотерею свій самокат новий. Це було складно, але я без самоката я обійдуся, а ЗСУ треба якось допомогти”, – каже Софія.

Мама школярки каже, що дала їй кілька днів подумати, але дівчинка чітко вирішила віддати свій подарунок. Самокат, до речі, коштує 22 тис. грн.

Фото: Суспільне

“За день-два вона сказала, що її рішення остаточне, вона хоче, щоб ми його передали. Тим більше мова йшла про те, що потрібно відремонтувати автомобіль для військових, і що потрібна велика сума грошей. Коли ми їй сказали, що нам, можливо, вдасться зібрати аж 75 тисяч гривень, її це взагалі окрилило, вона почала казати, що у неї ще є велосипед, правда, не новий”, – розповідає жінка.

Організаторка лотереї Ірина Соловей каже, що спочатку не наважувала брати такий дорогий лот.

“Я сама мама, а це дитячий подарунок, який вона ось так віддає, аби назбирати грошей. Не всі дорослі зважилися б на такий вчинок, а тут — дитина. Але Софія не захотіла змінювати свого рішення, тож ми його розіграли”, – каже волонтерка.

Проте новий власник повернув самокат Софії. Організаторка лотереї каже, що більшість її учасників вважали, що треба вчинити так само.

Як розповідало BitukMedia, 12-річна Діана Насібова з Ніжина на Чернігівщині з дитинства волонтерить заради тварин. Але останні два роки збирає донати для ЗСУ і уже передала 2 млн грн. Каже, мотивує те, що на фронті воює рідний дядько.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі