Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Рідкісне перше видання “Гаррі Поттера” продали з торгів за 57 тис. доларів

Важливо

Рідкісний примірник з першого накладу книги Джоан Роулінг “Гаррі Поттер і філософський камінь” 1997 року продали з аукціону Lyon and Turnbull в Единбурзі. Переможець торгів заплатив за лот понад 45 тис. фунтів стерлінгів (близько 57 тис. доларів). Ця книга є однією з перших 500 примірників роману про хлопчика-чарівника.

Про це повідомляє Euronews. 

1997 року видавці випустили невеликий тираж, бо не були впевнені в успіху авторки-початківиці.  

Проданий з аукціону примірник першої книги про Гаррі Поттера містить кілька унікальних помилок. Зокрема орфографічну помилку в слові “Philosopher’s” на обкладинці, а на сторінці 53 в переліку двічі написано “1 паличка”.

“Перше видання “Гаррі Поттера і філософського каменя” – надзвичайно рідкісна книга,…, а примірник у такому чудовому стані цілком можна назвати перлиною в короні будь-якого колекціонера-шанувальника Гаррі Поттера”, – зазначила керівниця відділу книг і рукописів аукціонного дому Кеті Марсден.

Книгу надав на аукціон американський колекціонер, який придбав її два десятиліття тому в лондонській книгарні. Крім першої книги, він також передав для продажу перше видання “Гаррі Поттера і таємної кімнати” 1998 року (його продали за 7560 фунтів стерлінгів (9,5 тис. доларів).

Крім творів Роулінг, на цьому ж аукціоні були продані й інші цінні букіністичні артефакти. Це примірник першого роману зі шпигунської серії про Джеймса Бонда “Казино “Рояль”, з дарчим написом автора Яна Флемінга – його купили за 38 951 фунт стерлінгів (49 тис. доларів) та перше видання першої книги віршів Вінні-Пуха А. А. Мілна “Коли ми були дуже маленькими” 1924 року – за нього заплатили 15 120 фунтів стерлінгів (19 тис. доларів).

Минулого року у Британії на аукціоні продали рідкісний примірник книги “Гаррі Поттер і філософський камінь” з одруківкою. У ньому містилася помилка в імені авторки Джоан Роулінг – на титульній сторінці написано JA Rowling” замість J.K. Rowling. Книгу за 15 тис. фунтів стерлінгів (понад 18 тис. доларів) придбав бізнесмен з Фарінгдона.

Як розповідало раніше BitukMedia, примірник першого видання книги “Гаррі Поттер і філософський камінь” продали за понад 55 тис. фунтів стерлінгів на аукціоні у Великій Британії. У 1997 році книга коштувала лише за 10 фунтів. Власниця довгі роки зберігала видання в комірчині під сходами.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі