Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Продавав морозиво з беконом – популярна фаст-фуд-мережа відмовиться від ШІ

Важливо

Мережа закладів швидкого харчування McDonald’s прибере штучний інтелект із посади адміністратора на МакДрайв у США. Той постійно робив помилки, як-то замовляв клієнтам морозиво із беконом чи виставляв величезні рахунки за курячі нагетси.

Про це повідомляє ВВС.

Про те, що замовлення від водіїв прийматиме ШІ, розроблений фірмою IBM, було анонсовано у 2019 році. Для цього “робот” мав технологію розпізнавання голосу.

Проте технологія не зарекомендувала себе надійною, що призвело до появи вірусних відео, де ШІ помилково сприймає замовлення як “морозиво, посипане беконом” чи виставляє великий рахунок за стандартну порцію нагетсів.

Іншій жінці вдалося переконати “робота”, що вона хоче карамельний топінг до морозива, лише додавши у замовлення кілька порцій вершкового масла. А ще одному клієнту робот додав у чек дев’ять порцій чаю, який той не замовляв.

Тепер компанія заявила, що до кінця липня прибере ШІ зі 100 американських ресторанів, де відбувалося тестування. Проте у McDonald’s продовжать працювати із ІВМ і переконані, що штучній інтелект та передові технології таки будуть у їхніх ресторанах.

“Доведено, що ця технологія є однією із найповнішими можливостями у галузі, швидка й точна в деяких найскладніших умовах. Тож хоч ми й провели переоцінку її застосування в автоматизованому прийомі замовлень, ми з нетерпінням чекаємо на продовження співпраці над багатьма іншими проєктами”, – кажуть у компанії.

Як повідомляло BitukMedia, новий інструмент від Google під назвою AI Overviews запропонував додавати “нетоксичний клей” у піцу. А також порадив з’їдати один камінь щодня. Ще більше іронії в цьому , що компанія Alphabet Inc., якій належить Google, від самого початку пояснювала, що ключовою її задачею є розробка ШІ.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі