Site icon Bituk Media

“Якщо буде Божа воля”: українка, якій ставили діагноз “безпліддя”, народила восьму дитину

Фото - Перше медичне об'єднання Львова

40-річна Віра Войтків зі Львова, якій 20 років тому поставили діагноз “безпліддя”, народила восьму дитину. Прийняли пологи у багатодітної матері акушери-гінекологи Лікарні Святої Анни Першого медоб’єднання Львова. Тут жінка народжувала вже вп’яте.

Історію жінки розповіли у Першому медичному об’єднанні Львова.

Пані Віра вийшла заміж у 18 років. Вона одразу захотіла стати мамою, бо з дитинства любить доглядати за малюками. От тільки перші дві вагітності були невдалими: на терміні 14-15 тижнів вона втрачала своїх ненароджених малюків. А в 20 років молодій жінці поставили діагноз “безпліддя”.

“На деякий час Віра перестала займатися репродуктивними питання. Хотіла дати своєму виснаженому організму перепочити фізично і психологічно. Втім, від мрії про материнство не відмовилася і міркувала собі ось так: “Якщо все-таки буде Божа воля на те, аби я була мамою, то дітей буде багато”, – розповідають лікарі.

Коли пані Вірі був 21 рік, вона дізналася, що знову при надії. “Через негативний досвід попередніх вагітностей, жінка боялася зробити зайвий рух, аби не нашкодити. Ставилася до свого тіла, як до крихкої вази. І таки змогла виносити дитя”, – кажуть у медоб’єднанні.

“У перші дні після народження первістка мені здавалося, що то сон. Я не вірила, що змогла виносити і народити. Щастю не було меж!” – пригадує вона свої тодішні емоції.

Мрія пані Віри таки здійснилася – одне за одним вона народила сімох дітей. І ось нещодавно – у 40 років – жінка увосьме стала мамою. Її донечка Амелія з’явилася на світ у Лікарні Святої Анни, що більш відома серед львів’ян як пологовий на Мечникова. Вага крихітки при народженні – 3500 гр, зріст – 53 см. Тепер Віра – мама шістьох дівчаток і двох хлопців.

Фото – Перше медичне об’єднання Львова

Як розповідало раніше BitukMedia, 63-річна Італійка Флавія Альваро нещодавно народила сина Себастьяна. Аби завагітніти, жінка відвідувала Київ задля ЕКЗ.