Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Близько 10% всіх учнів: з однієї середньої школи випустилися одразу 23 пари близнюків

Важливо

Одразу 23 пари близнюків закінчили середню школу Полларда в Нідхемі, штат Массачусетс, США. Ба більше – з цього навчального закладу випустилася ще одна дівчинка, яка має брата-близнюка, проте хлопець навчається в іншій школі. Це однозначно рекорд для Нідхема, а можливо, і для цілого штату, – вважають місцеві.

Про це повідомляють Associated Press та The Boston Globe.

Кількість близнюків у цій школі (47 дітей) – це близько 10% усіх учнів восьмого класу. За словами директорки Томати Біббо, це “досить незвично”. Вона зазначила, що за десять років роботи у цьому навчальному закладі жодного разу не випускала стільки близнюків в один рік. “Для порівняння: зазвичай ми маємо від п’яти до десяти пар таких дітей. Але 23… Це було дуже весело”, – каже Біббо.

Загалом восьмий клас у школі Полларда цьогоріч закінчили 454 учні. Технічно у випускному класі 47 близнюків, але один восьмикласник не має свого близнюка в школі, уточнила Біббо. Всі вони піднялися на сцену, дехто виголосив промову. “Це був фантастичний день”, – зазначила директорка.

Деякі з випускників-близнюків сказали, що були здивовані, дізнавшись, наскільки багато в їхній школі таких самих дітей. “Виявилося, я не знав кілька пар близнюків. У свою чергу інші навіть не знали, що ми з сестрою близнюки”, – розповів місцевому телеканалу Брейден Махоні. Він закінчив школу разом із сестрою Лорен.

У Нідхемі ця спільнота близнюків виросла разом. Мішель Фокс, мати близнюків Ітана та Гаррісона, каже, що група з 12 близнюків, серед яких її сини, росла разом у Нідхемі з дитинства. Бет Хаммерстранд, мама Кела й Оуена, розповіла, що вона товаришує з матір’ю ще однієї пари близнюків ще з часів їхніх курсів підготовки до пологів.

Зазначається, що батьки деяких учнів навіть перевірили Книгу рекордів Гіннеса і виявили, що найбільша кількість близнюків у класі становила близько 40 людей, тому 23 пари близнюків — “це однозначно рекорд для Нідхема”, а можливо, і для цілого штату.

За даними Національного центру статистики охорони здоров’я, близнюки становлять близько 3% усіх новонароджених у США. Це означає, що кількість близнюків у восьмому класі середньої школи Полларда більш ніж втричі перевищує статистичний показник.

Як розповідало раніше BitukMedia, у школі американського селища Вернон-Гіллс штату Іллінойс відбувся незвичайний випускний вечір. У одному випускному класі там навчалися 12 пар близнюків і троє трійнят. Директор не дивується – у нього теж є сестра-двійняшка.

17 пар близнюків пішли в перший клас у шотландському місті Ґрінок. Регіон Шотландії Інверклайд завжди був відомий великою кількістю близнюків, але місцеві кажуть, що навіть для них це забагато.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі