Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Слониха народила одразу двох слоненят – ветеринари говорять про “диво” (ВІДЕО)

Важливо

У Таїланді азійська слониха Джамджурі народила двох слоненят. Першим на світ з’явилося 80-кілограмове дитинча, а через 18 хвилин – друге, 60-кілограмове. Появи на світ одразу двох тварин не очікувала ані мати, ні працівники Палацу слонів Аюттхая, що на північ від Бангкока. Народження двійні неймовірно рідкісна подія.

Про це розповідає BBC.

Після того, як 36-річна слониха народила перше слоненя, співробітники закладу вважали, що пологи закінчилися. Однак за 18 хвилин, поки доглядачі мили новонародженого і допомагали йому підвестись на лапи, на світ з’явилося друге.

“Коли ми витягли друге слоненя, всі аплодували, тому що це диво. Ми завжди хотіли побачити слонів-близнюків, але не кожному вдається стати свідком такої події, адже вона трапляється рідко”, – розповіла ветеринарка Лардтонгтаре Міпан.

Після народження другого малюка мати-слониха запанікувала, і працівникам Палацу слонів довелося стримувати породіллю, аби та не зашкодила маляті. “Мати напала на дитину, тому що раніше у неї не було близнюків – це велика рідкість”, – пояснила Мішель Ріді, директорка організації Elephant Stay, яка надає послуги туристам із взаємодії з тваринами в центрі.

Доглядач за слонихою, також відомий як погонич, втрутився, щоб перешкодити матері напасти на свого новонародженого, і у відповідь отримав удар по кісточці. “Я був такий щасливий, що не відчував болю. Це нормально, що новоспечена мама намагається штовхнути або вдарити дитину. Я боявся, що вона може травмувати слоненя, тому висунувся вперед і спробував відгородити її від меншого”, – поділився 31-річний Чарінг Сомванг, який 15 років працює в закладі.

Наразі Джамджурі прийняла обох дитинчат – вони настільки малі, що потребують спеціальної платформи, аби дотягнутися до матері і погодуватись молоком. Їм також дають додаткове зціджене молоко зі шприца.

За словами Мішель Ріді, в матерів часто не вистачає молока для обох телят, і пара малюків, можливо, не вижила б у дикій природі. “Інша частина стада могла б втрутитися, і дитинчат могли при цьому затоптати”, — сказала вона.

Ріді зазначила, що більшість з 80 слонів у центрі були врятовані від вуличного жебракування, практика якого стала більш поширеною після заборони лісозаготівель у 1989 році.

Дитинчата-близнюки, батьком яких є 29-річний слон Сіам, отримають імена через сім днів після народження відповідно до тайського звичаю.

Згідно з даними дослідницької організації Save the Elephants, близнюки складають менше 1% новонароджених слонів. Найчастіше одне з дитинчат буває мертвонародженим або настільки слабким, що гине невдовзі після народження.

За даними громадської організації WWF, у дикій природі залишилося не більше 11 тис. азійських слонів.

Як розповідало раніше BitukMedia, у США народилася пара індійських слонів-близнюків. Рідкісні дитинчата з’явилися на світ у зоопарку міста Сіракузи (штат Нью-Йорк) в слонихи на ім’я Малі та слона Дока.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі