П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Реабілітується після контузії: у Київзоо показали нове житло капібари Тохи (ВІДЕО)

Важливо

У Київзоо радісна подія – врятований місяць тому капібара Тоха після лікування вийшов у відкритий природній вольєр. Тепер на нього чекає тривала реабілітація та соціалізації з іншими родичами.

Про це розповіли у Київському зоопарку.

На відео видно просторий вольєр і зручності, які турботливо облаштовують для Тохи працівники. Серед них – намощене з сіна кубельце для відпочинку капібари.

Не забувають і про смаколики для врятованої тварини – після новосілля Тоха вже встиг поласувати яблуками.

За словами працівників Київзоо, місяць тому волонтери вивезли Тоху з території, яку постійно обстрілювали російські військові.

“Тварина перебувала у сильному стресі та мала контузію”, – розповіли про стан капібари в зоопарку. Тоха пройшов етап необхідного лікування і тепер влаштовується у зеленому маєтку на березі басейну з водоспадом.

Відвідати водосвинку можна у Київському зоологічному парку наприкінці копитного ряду біля слоновника, повідомляють у закладі. Водночас при зустрічі з ним відвідувачів просять зберігати тишу, аби зайвий раз не полохати Тоху – його реабілітація триває.

10 липня у світі відзначатимуть День капібари, який також називають Днем вдячності капібарі (Capybara Appreciation Day). 

Капібари – улюбленці інтернету, які товаришують з багатьма тваринами і людьми. Так раніше BitukMedia розповідало про рудого кота-безхатька, який оселився у вольєрі для капібар у Національному зоопарку Малайзії. Кіт встиг стати улюбленцем відвідувачів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі