Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Навіяно пінгвінами: психологи назвали нову мову кохання

Важливо

З огляду на те, як багато часу сучасна людина проводить в інтернеті, вченим вдалося виявити нову мову кохання. Це “пеблінг” – відправка веселих відео та мемів своєму партнеру. Термін було вигадано під час спостереження за поведінкою пінгвінів у шлюбний період.

Про це розповідає New York Post.

Теорію про мови кохання запропонував американський психолог Гері Чепмен ще 1992 року. Він заявив, що існує 5 видів проявів почуттів: слова, дотики, подарунки, дії та час. Тепер же психологи пропонують її доповнити, додавши нову мову кохання, яка отримала назву на честь явища, що спостерігається у пінгвінів.

Шоста мова кохання отримала назву “пеблінг” – від англійського слова pebble – “галька” або “камінчик”. І обрали його не просто так – його підказали пінгвіни. Ці птахи, намагаючись створити пару, приносять своєму потенційному партнеру презенти у вигляді дрібних камінців. І це зовсім не порожній подарунок: з цієї гальки згодом пінгвіни зможуть збудувати гніздо.

Фото – Damerfie, stock.adobe.com

Аналогічно і люди можуть робити деякі підношення об’єктам своєї симпатії – не камінчики, звісно. В епоху соцмереж може бути достатньо відправити мем або кумедне відео, яке змусить розсміятись і яким можна підняти настрій одержувачу.

І фахівці дійсно вважають, що пеблінг може допомогти побудувати міцні романтичні стосунки. “Ви просто бачите мем, який нагадує вам про когось, кого ви любите, і відправляєте це йому. Цей простий знак уваги може зробити ваш зв’язок міцнішим”, – пояснює експерт з відносин та психотерапевт Джіджі Енгл.

Однак з мемами варто бути вкрай обережним: іноді вони можуть справді розсмішити людину, але бувають і випадки, коли невинна для вас картинка може викликати різко негативні емоції в іншої людини. У такому разі ймовірність зблизитись з партнером зменшується.

Експерти також рекомендують пам’ятати про те, що навіть після встановлення міцного зв’язку з партнером час від часу слід підживлювати стосунки пеблінгом. Якщо людина, яка “приносила камінці” – читай: меми, відео та пости – на регулярній основі, різко перестала це робити, це цілком може сигналізувати про те, що щось не так.

“Пеблінг дійсно має потенціал для того, щоб очікувати спілкування, яке ви матимете протягом ваших стосунків, тож про це слід пам’ятати”, — каже Енгл. “Якщо ви перестанете приносити камінці, інша людина може запитати, що вона зробила не так”.

Отже перегляд кумедних відео з соцмереж — зовсім не марна трата часу, а корисний інструмент для підняття настрою та зміцнення стосунків.

Як розповідало раніше BitukMedia, британець Джої Кілті вирішив здивувати свою наречену Кіррелію. Жінка любить пінгвінів, тож Джої влаштував так, аби обручки їм виніс саме цей птах.


Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі