Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

605,5 літрів крові – чоловік став абсолютним рекордсменом України з донорства

Важливо

Володимир Ніколаєв із Дніпра став абсолютним рекордсменом України з донорства у 78 років. За все життя чоловік здав 650,5 л крові. У всесвітній день донора, 14 червня, Володимир зробив свою 794 донацію.

Про це розповідає Суспільне.

Володимир донорствує уже 47 років. Здає кров майже щомісяця. 14 червня зробив дев’яту донацію за цей рік. Найбільше разів здавав кров у 2005 році – 23 рази.

“Вийшов зі станції, йду на свій трамвай, такий задоволений, думаю “О, Боже, чудово. Живемо далі”. Тобто ти комусь потрібен, а раз потрібен, то це вже прекрасно”, — розповів Володимир.

Каже, лікарі час-від-часу закликають його відмовитися від донацій. Але він впевнений – вікових обмежень не існує. А ось кров у лікарнях потрібна завжди.

“Лікарня, пологовий будинок, треба допомогти здати кров. І усі з величезним задоволенням здавали. Незалежно від того, чи є війна, чи ні, це потрібно завжди. Люди травмуються, народжують”, – каже Володимир.

Вирахувати донорський стаж Володимира було дуже складно, він надав свої документи, і співробітники Книги рекордів обраховували майже півроку. Перевершити рекорд дніпрянина майже неможливо, каже представниця Національного реєстру рекордів України Олена Булах.

Як повідомляло BitukMedia, 98-річний ветеран Орвілл Дуейн Аллен став найстарішим донором в історії США. Після смерті своє печінкою він подарував життя 72-річній жінці.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі