Понеділок, 16 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Інженерка атомної електростанції в Україні зібрала рекордну колекцію кулькових ручок (ВІДЕО)

Важливо

Інженерка Хмельницької АЕС Наталя Зеленська встановила національний рекорд України за кількістю кулькових ручок у колекції. За 23 роки вона зібрала 3544 ручки.

Про це повідомляє XAECTV.

Наталя Зеленська працює на АСЕ відносно недавно, проте бере актичну участь у соціальному житті. Жінка також плете ляльки мотанки, плете та вишиває.

Ручки вона збирає із 2001 року. Тоді на День Києва виграла ручку компанії Nescafe. І ось уже 23 роки не може зупинитися.

Друзі, які знають про захоплення жінки, привозили їй ручки із різних країн світу, як то Америки та Китаю. Є ручки із усіх українських АЕС. Була неймовірно щаслива, коли подарували ручку із Запорізької АЕС, яка зараз під окупацією.

Колекцію Наталі Зеленської презентували у Нетішинському музеї. Представник Книги рекордів України, який також є працівником ХАЕС, Олександр Шустерук засвідчив національний рекорд інженерки.

Наталя ж каже, що прагне зібрати 10 тис. кулькових ручок.

Як повідомляло BitukMedia, 225 чоловіків взялись за руки та утворили “ланцюжок” завдовжки 2350 метрів. Так у селі Чортовець на Івано-Франківщині чоловіки встановили рекорд України, виконавши ритуально-обрядовий танець сербен. Встановлення рекорду тривало 1,5 години.

Традицію виконання ритуального чоловічого танцю “Сербен” у селі Чортовець додали до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі