Понеділок, 16 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Його останній внесок: 98-річний ветеран став найстарішим донором в історії своєї країни (ВІДЕО)

Важливо

98-річний ветеран Орвілл Дуейн Аллен став найстарішим донором в історії США. Після смерті своє печінкою він подарував життя 72-річній жінці.

Про це повідомляє The Mirror.

Орвілл Аллен – ветеран Другої світової та Корейської воєн. До пенсії він викладав основи сільського господарства у середній школі містечка Нілівіл на південному сході штату Міссурі.

В останні роки чоловік був абсолютно здоровим, але 27 травня впав з даху свого будинку в місті Поплар-Блафф. Там він збирав сміття та уламки, що залишилися після шторму.

Під час падіння він вдарився потилицею. Травма виявилася не сумісною з життям, і 29 травня літній чоловік помер. Незважаючи на свій поважний вік, 98-річний Орвілл Дуейн Аллен мав печінку, придатну для пересадки. Операція пройшла вже 31-го. Рішення про передачу органу людині, яка його потребує, прийняла сім’я Аллена. Наголошується, що пересадка врятувала жінці життя.

Чоловік ніколи не реєструвався як донор, але його родина, яка прийняла великодушне рішення, сподівається на те, що його історія спонукає більше людей до реєстрації в програмі. “Це рішення принесло в сумну втрату маленький промінчик радості, оскільки тато зробив те, що робив все своє життя. Це ще один подарунок від нього”, – поділилася донька донора Лінда Мітчелл.

Аллен помер після того, як його покійна дружина прожила 70 років, і про нього пам’ятають троє їхніх дітей, троє онуків і шестеро правнуків. У п’ятницю, 31 травня, його печінку успішно пересадили 72-річній жінці, врятувавши їй життя.

У некролозі Аллена, батька трьох дітей, троьх онуків і шістьох правнуків, зазначено: “Він був у такій гарній фізичній формі, що у віці 98 років став найстарішим донором у світі, який подарував життя”.

Попереднім донором-рекордсменом в історії США був 95-річний Сесіл Локхарт. Він помер у 2021 році, і його печінку одразу пересадили 60-річній жінці. За життя Сесіл також неодноразово ставав донором і врятував 75 ​​людей.

Як розповідало раніше BitukMedia, британка 75-річна С’ю Вестхед із міста Хоутон-ле-Спрінг уже 50 років живе із ниркою, яку отримала від матері. На момент операції донорці Ен Меткалф було 58 років.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі