Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Горенці на Київщині з пошкодженого будинку демонтували роботу Бенксі (ВІДЕО)

Важливо

У Горенці, що на Київщині, демонтували роботу Бенксі. Йдеться про графіті “Старий купається у ванній”, яку всесвітньо відомий британський вуличний художник залишив на стіні пошкодженого внаслідок бойових дій рф будинку.

Про це повідомила Гостомельська селищна військова адміністрація Бучанського району Київської області.

“Демонтаж графіті здійснив Національний науково-дослідний реставраційний центр України, з метою збереження твору мистецтва. Надалі буде розроблена програма реставрації для підтримки належного вигляду роботи та подальшої її презентації”, – розповіли в адміністрації.

Робота “Старий купається у ванній” зʼявилася за адресою Садова, 21, на будинку, який у 2022 році постраждав внаслідок бойових дій та масштабних обстрілів, додали в адміністрації.

Заступник начальника адміністрації Ольга Прилипко назвала роботу витвором мистецтва та заявила, що відбулася історична подія. Генеральний директор Національного науково-дослідного реставраційного центру України Світлана Стрєльнікова сказала, що залишати в такому стані роботу неможливо. “Йдуть рецидиви, зараження грибами, конденсат, який відбувається від попадання сонця, води”, – пояснила вона.

Після демонтажу роботи Бенксі у будинку хочуть розпочати відновлювальні роботи.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року Бенксі також залишив графіті у Києві, Ірпені, Гостомелі та Бородянці. Вже за рік Міністерство культури та інформаційної політики України повідомило, що графіті Бенксі оцифрують та розмістять у віртуальній галереї. А у грудні 2022 року Бенксі став почесним громадянином Ірпеня. “Художник Бенксі залишив на одному із зруйнованих росіянами будинків в Ірпені своє графіті, таким чином привертаючи увагу світової спільноти до масштабів руйнувань міста й увічнивши своєю творчістю історію боротьби Ірпеня та ідею його відродження”, – прояснив таке рішення мер Олександр Маркушин.

Як розповідало раінше BitukMedia, стінопис Brexit знаменитого Бенксі, який вперше з’явився за рік після того, як Велика Британія проголосувала за вихід з ЄС, зник назавжди разом з будівлею, на якій його було намальовано. Будинок у прибережному місті Дувр знесли.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі