Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

69-річний викладач фізвиховання пробіг 100 тис. км (ВІДЕО)

Важливо

69-річний Ярослав Ковалишин, викладач фізичного виховання із села Войнилів на Івано-Франківщин підрахував, що за 54 роки у спорті він пробіг 99 999 км. Тож нещодавно встановив свій особистий рекорд і пробіг ще 1 км.

Про це повідомляє видання Versii.

Ковалишин є рекордсменом Івано-Франківської області.

Професійно бігом він почав займатися 54 роки тому. Вперше участь у змаганнях взяв у 1968 році, розповідає чоловік. Після того почав тренуватися у дитячо-юнацькій спортивній школі. За два місяці став уже чемпіоном області і брав участь у всеукраїнських змаганнях у Ялті.

Свій стотисячний, як каже чоловік, кілометр він пробіг на стадіоні Войнилівського ліцею, де працює вчителем.

Попри вік чоловік лишається у спортивній формі – 400 м він пробігає за 1 хвилину 13 секунд, а 800 м – за 2 хвилини 52 секунди. Це найкащі показники в області у його віковій категорії.

Наступного року йому виповниться 70, і він планує встановити рекорди і в новій віковій групі – “70-74 роки”.

Між іншим, 100 тис. км – це ніби 2,5 рази оббігти довкола земної кулі вздовж екватора. Проте, яким чином чоловік підрахував, що подолав аж таку відстань, враховував лише участь у професійних змаганнячих чи й повсякденні вправи – невідомо.

Як повідомляло BitukMedia, 93-річний британський спортсмен Джон Старбук, відомий як “Легенда”, відвідує спортзал шість днів на тиждень. За життя він пробіг 52 марафони. Але каже – ніколи не планував бути довгожителем. Думав, що помре до 70 років.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі