Site icon Bituk Media

Військовий, який на фронті втратив ногу, станцював на протезі з рідним ансамблем

Фото - ЯРОСЛАВ ГРИЦИК

Військовий Олег Сливар до повномасштабної війни професійно займався народними танцями, але втратив ногу на передовій. Після ампутації він повернувся на велику сцену і станцював на протезі з рідним дрогобицьким ансамблем “Верховинка”.

Про це повідомила сестра військового Анна Сливар, розповідає “Українська правда”.

“Коли Олег був на сцені, у мене з очей стікали сльози: сльози радості, гордості і, як би дивно не звучало, але й сльози жалю і смутку через той надзвичайно важкий період, який ми прожили як сім’я. Це були змішані відчуття, адже ми разом ходили на танці з дитинства, і це кардинально інший танець – не той, під час якого він завжди сміється – і кардинально інший Олег: стриманий, мужній, який стоїть на протезі з високо піднятою головою з думкою про минуле, якого вже не буде”, – поділилася з “УП. Життя” сестра військового.

Олег Сливар – 26-річний воїн родом з Дрогобича. Він професійно займався народними танцями протягом 12 років і до повномасштабного вторгнення рф виступав з ансамблем “Верховинка”.

Влітку 2022 року він вступив до лав Національної гвардії. У листопаді того ж року, під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку, Олег потрапив під мінометний обстріл й отримав численні осколкові поранення. 

Військового довго не могли евакуювати через обстріли, але коли вдалося від знеболювального та морфію в нього на 30 хвилин зупинилося серце. Вижив завдяки наполегливості лікаря, який відкинувши всі протоколи, продовжував робити прямий масаж серця. Через важкість поранень ногу довелося ампутувати. Пізніше Олег отримав сучасний протез у Superhumans Center і, навіть, мандрував Антарктидою.

Олег Сливар став одним із перших пацієнтів центру протезування, реабілітації та реконструктивної хірургії Superhumans після високої ампутації кінцівки. В подорож до Антарктики він вирушив разом з партнерами центру, які допомагають у протезуванні та реабілітації українців. Фото – Olga Rudneva/ Facebook

А тепер здійснилася його найзаповітніша мрія – він знову затанцював на великій сцені під час звітного концерту рідного Народного ансамблю танцю “Верховинка” у Дрогобичі.

Фото – Анна Сливар

Як розповідало раніше BitukMedia, вчитель фізичної культури, який втратив руку на фронті, через 5 місяців після реабілітації зміг закинути баскетбольний м’яч у кошик. У Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ захиснику встановили біонічну кінцівку.