Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Азійська країна вперше за 35 років дозволила тримати кішок у квартирах

Важливо

У Сінгапурі мешканцям багатоквартирних будинків офіційно дозволили тримати кішок. Заборона діяла протягом останніх 35 років. Через “нелегала” могли оштрафувати на 4 тис. сінгапурських доларів.

Про це пише The Guardian.

Після 35-річної заборони мешканці багатоквартирних будинків Сінгапуру нарешті зможуть заводити котів. Нові правила набудуть чинності у вересні. Вони поширюються на багатоквартирні будинки під керівництвом ради з житлового будівництва та розвитку. Таким житлом володіють понад 80% населення міста-держави.

Але поки що за утримання кішки у квартирі містянам досі загрожує штраф до 4 тис. сінгапурських доларів. Щоправда, заборона здебільшого ігнорується. Покарання, як правило, поодинокі і пов’язані переважно зі скаргами сусідів на неприємний запах.

Заборона на пухнастих була запроваджена у 1989 році. Рада пояснювала це тим, що коти можуть завдавати незручностей іншим мешканцям: тварини тікають з квартир, линяють, справляють потреби у громадських місцях, а також видають неприємні звуки.

На скасування заборони вплинули самі громадяни Сінгапуру. За даними опитувань, близько 90% респондентів вважають, що кішки мають стати офіційно дозволеними домашніми тваринами.

Згідно з новими правилами, мешканцям дозволено мати до двох кішок, а також одного собаку схваленої породи. При цьому власники повинні пройти безоплатний онлайн-курс з догляду за вихованцями. Власники котів також будуть зобов’язані вжити заходів безпеки, аби їхні вихованці не могли вертатись та випадати з вікон або вентиляційних отворів. Виписані раніше штрафи за утримання котів будуть скасовані.

Згідно зі звітом Euromonitor International, у 2023 році в Сінгапурі було близько 94 тис. домашніх котів. Це майже на 10% більше, ніж у 2019-му.

У Сінгапурі також багато бездомних кішок. Про них дбають місцеві жителі, які залишають воду, їжу та м’які лежанки.

Як розповідало раніше BitukMedia, в польському Гданську встановили пам’ятник місцевої знаменитості – коту Рисю. Рудий пухнастик прославився своєю відданістю господині – він завжди проводжає її на потяг. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі