Site icon Bituk Media

Літній Перрі, прототип Віслюка зі “Шрека”, отримає грант на утримання (ВІДЕО)

Колаж - unilad.com

Влада каліфорнійського міста Пало-Альто виділить 10 тис. доларів на утримання трьох віслюків. Серед тварин — Перрі, який став прототипом героя з серії мультфільмів “Шрек”. Днями тварині виповниться 30 років.

Про це розповідає CBS.

Прототипом для анімаційного Віслюка зі “Шрека” Перрі став 2001 року. Тоді студія DreamWorks уклала контракт з Pacific Data Images на створення образів усіх героїв мультфільму. А провідний дизайнер студії жив неподалік Беррон-парку — місця утримання тварини.

“Він вивчив ідеї та сказав: “Я знаю, де знайти Віслюка”. Вони з командою приїхали сюди та обрали Перрі”, – розповіли представники Беррон-парку. На пасовищі компанія Pacific Data Images зробила чимало фотографій Перрі, якому тоді було 5 років, щоб дізнатися, як виглядають і як рухаються осли. За це тварина “заробила” лише $75. Згадки в титрах Перрі не удостоївся.

На сайті парку йдеться про те, що Перрі ( скорочення від Перікл) мешкає на пасовищі Беррон-парку з 1997 року. Його подарувала Міа Ді Джованні з Вудсайду, Каліфорнія. Вона тримала Перрі як заспокійливого компаньйона для своїх чистокровних коней. Коли ж її коні більше не потребували компанії Перрі, вона знайшла йому нову домівку на пасовищі парку. Він товаришував з іншими місцевими ослами – Міккі, Найнером, Дженні, а тепер і з Бадді.

9 червня Перрі виповниться 30 років. З віком він став частіше хворіти, тож витрати на ветеринарні послуги зросли. На утримання віслюка та двох його родичів Ейпріл та Бадді щороку потрібно 40 тис. доларів. Власники парку зізнаються, що перебувають у критичному стані.

Влада міста Пало-Альто схвалила виділити одноразовий грант у розмірі 10 тис. доларів. Для цього вони відкрили збір – ця сума для невеликого населеного пункту є значною. Поки вдалося зібрати 4 тис. доларів. Збір триватиме до 23 червня. Однак знайшлись чиновники, які негативно сприйняли ідею допомоги тваринам.

“Цього року ми маємо дефіцит, він буде і наступного року. Мені це здається безвідповідальним, тому я не підтримую ідею і не думаю, що нам слід робити це просто зараз, коли ми і так біднішаємо”, – заявив член ради Грег Танака.

Віслюки у Беррон-парку живуть з 1950-х років. За цей час вони стали улюбленцями кількох поколінь сімей, що мешкають поблизу. На думку мера Пало-Альто Гріра Стоуна, спілкування з цими тваринами приносить радість дітям, знайомить їх з природою та покращує емоційний стан, тому важливо зберегти парк.

Як розповідало раніше BitukMedia, 29-річний віслюк на ім’я Монті зачарував Мережу своїм унікальним співомом. Артистичні здібності тварини дали про себе знати, коли Монті змінив господарів.