Субота, 6 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У 10 раз швидше за людину – робот рекордно зібрав кубик Рубіка (ВІДЕО)

Важливо

Розроблений японською компанією Mistubishi робот TOKUFASTbot встановив світовий рекорд Гіннеса зі збирання головоломки кубика Рубіка. Він впорався за 0,305 сек.

Про це повідомляє сайт Книги рекордів Гіннеса.

Машина, яка збирала кубик, має назву Швидкий і точний робот для тестування синхронізованого руху TOKUI (TOKUI Fast Accurate Synchronized Motion Testing Robot).

Його розробив інженер із прізвищем Токуї, який зазвичай працює над моторами для авто та моторами станків на заводі. Каже, цього разу йому захотілося показати щось таке, що здивує людей.

Це не вперше штучному інтелекту дали зібрати головоломку Рубіка. У 2018 році із нею впорався робот із Массачусетського технологічного інституту. Щоправда за  0,38 секунд.

Токуї оцінив роботу американців, і дійшов висновку, що Mistubishi мають кращі мотори. Але самих їх недостатньо. Треба було, щоб усі компоненти працювали злагоджено. Ну й особливим викликом було довести швидкість збирання головоломки до мілісекунд.

Fastest robot to solve a puzzle cube 01
Токуї і його команда. Фото: guinnessworldrecords.com

“Це було найскладніше, але й весело. У мене ніколи не було проблем із мотивацією під час проєкту”, – каже Токуї.

Потім виникла інша проблема – робот працював так швидко, що кубик за ним не встигав. Проте все ще вийшло недосконало. Під час першої спроби робот розтрощив кубик. Але під час другої він зміг встановити світовий рекорд.

Як повідомляло BitukMedia, підліток з Австралії встановив світовий рекорд зі збирання кубика Рубіка розміром 3x3x3 наосліп. 14-річний Чарлі Еггінс зібрав головоломку за 12,10 секунди.

 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі